ajd i ja da napisem koju
ovih par dana sam brao u klipu, i stanje je sledece.
prvo sam brao pako, iz 50 ari sam nabrao 5 bunkera, ali kao sto sam i ranije rekao, klipovi su mu i previse nisko postavljeni(pojedini su, onako presavijeni dodirivali zemlju) pa berac nije mogao da ih dohvati. pa je po mojoj proceni, ostalo jos za bunker na njivi. a inace mnogo lose nicanje. po mojoj proceni, sklop je bio oko 70%. takodje sam primetio da je bila izrazena dvoklipost, ali vise necu da ga sejem...
drugog dana sam brao drugu parcelu, gde je bio posadjen as72. iz 40 ari sam nabrao 5 ipo bunkera. iz te njive nikad nismo nabrali vise i bolji kukuruz. njiva je malo peskovita, i sa jedne strane je branik(suma) koja gusi kukuruz. a takodje sa jedne strane nam je stari zapis(sveto drvo) i oko njega ne sadimo nista. ali ove godine je bilo dosta kisa, pa je uspeo da izgura klipove... sklop je bio preko 95%...
treci i cetvrti dan takodje as72. iz 1,2 hektara sam nabrao 19 bunkera, brao sam ga dva dana jer nisam imao slobodne prikolice, pa sam morao da istovaram. sklop je dosta bio proredjen zbog zicnjaka. za vreme onih mrazeva dosta je stajao u mestu, pa ga je zicnjak prilicno proredio. a i umesto za zicnjaka, prodali su mi sredstvo protiv ptica, ali sam video tek nakon sto sam posejao... sklop je bio negde izmedju 80 i 90%...
sejano je mehanickom oltovom sejalicom, na razmak izmedju 25 i 30cm. da ne lupam sad neke razdaljine, jer oltove sejalice prilicno neujednaceno seju... od prihrane su dobili 250kg uree, po hektaru. brao sam sipovim beracem eko 3500
sutra u mom kukuruzu pravim pauzu, pa prekosutra nastavljam
u medjuvremenu sam brao jos nekoliko parcela usluzno, i uglavnom su svi imali dobre kukuruze. jedino je sad problem sto nemamo gde da ga smestimo