Po ovim našim tablicama isplati se terati kukuruz za Bosnu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
@Dobrincan koji ti je bio bolji od ta dva hibrida?
Kako gde,kod nas kukuruz jako tesko odpusta vlagu,kad se bere kruni se strasno jer je izbrojao dane i vise nego sto treba a vlaga visoka,zato ga svi skladistimo i kasnimo sa berbom dok je u Vojvodini drugacija situacija,valjda ima i tih vetrova uz sunce naprave posao.Bolje posejati fao 200-300 i nek ga duvaju malo manji prinos ali suv kao barut bude.
ja imam ove godine 0423,9911,0216,0412 i taj 0423 mi nekako najlosije izgleda na oko ali videcemo kad predje vagu!
Ako msliš na ogled Dekalba ,još ga nismo krunili.Kiraj, napiši bar koji je hibrid pobednik.
Trebalo bi svuda jer azot iz UREA-e potpomaže bržoj razgradnji žetvenih ostataka i uzimaju ga bakterije za razgradnju, a ne da izimaju iz zemlje, jer onda može doći do azotne depresije.
Tu mi nesto nije jasno? Samo sasusenje ili prosta vlaga je 7% da bi se svelo na 14% tj 700 kg. Onda kod vas uopste ne naplacuju susenje??Nikako mi nije jasno zašto toliko skupo naplaćuju troškove sušenja kod vas u Srbiji ,Vojv. kako već zovete ? Ovde za sušenje sa 21% uzmu oko 750 kg kukuruza , a u Kirajevoj tablici 1444kg . Baš previše , čudi me da ne kupujete sušare sa tolikim troškovima sušenja.