Kukuruz 2015

Prosto se iznenadio kako izgleda kukuruz.Kao da mu je redovno padala kisa.To su mi za branje u klipu NS6031 i ZP606.

- - - - - - - - - -

20150812090948.jpg
[/IMG]

Isti slucaj i kod mene,nisam mogao da poveerujem kakve je klipove napravio,a nije dobio uopste kisu od 25maja.

Sa leva na desno p0725-zp560-lg helen
ee39d6cebbefb9cc9936653f7197fd8e.jpg

P0725 na svim parcelama odlicno izgleda,jako zadovoljni sa njim

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

NS6140 još se zeleni, ali je počeo da podgoreva. Nadam se da će kiša pasti i da će biti u stanju da to iskoristi.

Dekalbinjo kod mene jedini neobara klip za sada.Iako se najvise potpalio... . Ovi ostali su fasovali zadnja dva dana i danas .Svaki dan po 20 %ih se obori .

Fotografija0253_zps3dxyp451.jpg

Pajdaš iz jutrošnjeg obilaska.Planiran za skidanje u zrnu ali najverovatnije ide u klipu jer je jedini po stanju i izgledu pogodan.Parcela je najkvalitetnija od svih koje obrađujem.U Maju dobio 150+litara kiše.

Dobro izgleda, ima još dosta zelene boje. Juče sam gledao kukuruze po Sremu pored puteva, od Surčina preko Jarka, Brestača i Miškovaca. Dobar deo je skroz žut, znači čitavim stablom. Usudio bih se reći da su kod mene bolji kukuruzi iako je znatno lošija zemlja i brdo, bar se još pomalo zelene...

Ovaj je na lokaciji Popinci.Ne moram dalje da pišem.U našem ataru tuga u našim srcima.Okrenulo se sve za 360 stepeni u proteklih nekoliko dana.Kasne setve mogu da prođu ekstra jer su zeleniii kukuruzi skroz. :sta: Sada budi pametan.

Matic Kasne setve mogu da prođu ekstra jer su zeleniii kukuruzi skroz. :sta:Sada budi pametan.

Kasne setve imaju problem sa oplodnjom,kod nas u ataru su mali,perčinali su samo,neki nemaju uopste pabirak...dok u ritu su kasne setve zavrsile svoju pricu odavno.

Ovde nije takav slučaj.Zbog toga se i čudim jer sam pratio u par proteklih dana takve parcele u prolazu i iznenadio se.Niski rastom ali svaki ima klip-dva i skroz zelenu boju.Jedino nisam ulazio u parcele da pogledam da li su klipovi rejavi ili normalni odnosno oplođeni dobro ili loše.To je greška sa moje strane.

Ti su nagazili kao i kod mene u ataru,imamo par pametnih sto kasno seju kasne hibride,zeleni lepi na oko a klip dva i po zrna...

Nazad
Vrh