Rasa91
Član
Probaj mini ogled na jednoj parceli. Pola uradi sa rasturivacem, pola sa depozitorima. Sve to zavisi od zemljista, mada u novije vece sejalice djubrivo ide u depozitore. E sad dal je bolje...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Peet,ostajes li sad pri istom misljenju da onaj MAP sto sam bacio pocetkom marta,nece imati uticaj na kukuruz,posle najvaljenih 50+lit. u narednih 5 dana?
Kazu strucnjaci ne ja znaci:svi vidovi NPK djubreta bilo 15-15-15,16-16-16 ili MAP koje se bace u setvu kukuruza biljka iskoristi samo 10%,razlog je sto mikroorganizmi ne mogu brze preraditi to vestacko djubre u hemijski oblik usvojiv biljci,kukuruz najvise koristi P to jest fosfor u prvom mesecu za razvoj korena i nesto malo za kocanku,tako da ako se ne zaorava bude bukvalno ''baceno''neznam ova Jarina djubriva kazu da to bude mnogo brze i da mogu se koristiti u pripremi zemljista za setvu. . .inace P je element koji za razliku od ostalih uvek hvali u zemlji. . .licno jedne godine sam video drasticnobolje rezultate u njivama gde je zaorano u odnosu gde je baceno u setvu,a na vetru prosle godine kukuruz polego gde je baceno16-16-16 u setvi,a njiva pored gde je zaorano ni jedna biljka pa vi sad procenite. . .Peet,ostajes li sad pri istom misljenju da onaj MAP sto sam bacio pocetkom marta,nece imati uticaj na kukuruz,posle najvaljenih 50+lit. u narednih 5 dana?