Pa pretpostavljam da nema mnogo veze njihova zemlja i moja, ali kad sam pitao ove starije kako da gledam te tabele jer nema za Nikolince recimo, rekli su da se možemo odprilike orijentisati prema Pančevu. Neka ne budu u pravu, ali kako onda gledati ove tabele, ispada da ko nije iz Pančeva ili Kikinde, nema ni šta da gleda. Zato nisam ni gledao ostale lokalitete. Aj da kažem da pašemo, pa se i prema tome odlučujem iz koje grupe koji ću hibrid. A recimo ima onaj katalog ovih isto iz Pioneera gde su po lokalitetima prikazani prinosi različitih hibrida, tu bih uvek pre gledao Uljmu pa i Izbište, nego Banatski Karlovac. Ali i to gledam samo reda radi, jer im ništa ne verujem, našao sam neke gafove sa đubrivima na tim tabelama pa sam batalio da se prema tome vodim.
Ali da, u pravu si, meni je Pioneer favorit, DKC ne sejem, Syngentu opet ne bih da probam da ne prođem kao sa LG 2012-te, što se suncokreta nemaju premca, ali sa kukuruzom me nisu ubedili, niti sam čuo da ga neko odavde hvali. Jedino sa ovim domaćim hibridima imam dilemu, kako da računam- kada bih manje đubriva dao i veće rastojanje između njih ( <24cm), znači manje ulaganja, ali koliko manje rodi je pitanje? Da li ću proći bolje sa Pioneerom i sa 300kg đubriva ili sa AS-om sa 150kg đubriva (prvi lager, drugi branje, kg po k.j.) kad sve stavim na papir.