Kao i uvek, oko 50% povrsina pod kukuruzom. Rastureno je oko 350 kg/ha NPK 3x16, a na prolece ce dobiti jos oko 250 kg/ha Uree. Predusevi Psenica, i suncokret.
Sto se tice hibrida, DKC odlazi u penziju. Cetiri godine je igrao vaznu ulogu na mojim njivama, ali niti jednom nije uspeo da potuce Pioneer. U retkim momentima se DKC priblizavao Pioneer-u, ali ga na mojim njivama nije prestigao. Takodje, uzimajuci u obzir i vlagu, koja je redovno bila veca za 1-2% nego kod Pioneera, odlucio sam da izbacim DKC iz strukture setvve.
Sto se tice Pioneer-a, nastavljam sa dobrim starim F38. V74 je trenutno na stand by rezimu. Licno sam zadovoljan sa njim, ali cujem od komsija da cesto zna da podbaci, pa sam malo skeptican. P0216 mi se lepo pokazao, pa u predstojecoj sezoni dobija vazniju ulogu. Naravno, kao i svake godine, za probu nesto novo... Jos samo da odlucim sta
.
DKC 5275 (lako zrno), P0725 (visoka vlaga), i P1114 (netolerantan na susu) napustaju moje njive!
Jedan deo povrsina ce (najverovatnije!) biti rezervisan za ZP hibride, posle 5 godina.
Ono sto me najvise brine, je izbacivanje iz upotrebe Poncha, Force Zea, Furadana... od 31.12.2013. Moci ce da se naruci tretirano seme do tog datuma, ali me malo brine klijavost, jer ce seme stojati tretirano 4-5 meseci!