sviki
Član
Ja sam recimo setvenu normu podelio po FAO grupama, sejem fao 300,400 I 500 a za razmak sam se odlucio na 20,21 I 22cm!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Cime da zaprasimo seme protiv vrana i ptica posto mesurola vise nema
Jedno pitanje za sve: Jel bilo ko od vas uzeo asov otisao na njivu i kopao u dubinu da vidi do koliko cm je prokvaseno zemljiste? Sejati na guste sklopove od 18 - 20 cm trenutno predstavlja ludost, po mom skromnom misljenju. Samo da znate da trenutno na podrucju Vojvodine, bez obzira na jucerasnju kisu koja nije jednako pala svuda, deficit je 100l/m2. U odnosu na prosek zimskih padavina u Vojvodini. Ukoliko ne verujete meni i ovom sto sam napisao, kontaktirajte lokalne strucne sluzbe.
Deficit vlage postoji,to svi znamo.Jedno pitanje za sve: Jel bilo ko od vas uzeo asov otisao na njivu i kopao u dubinu da vidi do koliko cm je prokvaseno zemljiste? Sejati na guste sklopove od 18 - 20 cm trenutno predstavlja ludost, po mom skromnom misljenju. Samo da znate da trenutno na podrucju Vojvodine, bez obzira na jucerasnju kisu koja nije jednako pala svuda, deficit je 100l/m2. U odnosu na prosek zimskih padavina u Vojvodini. Ukoliko ne verujete meni i ovom sto sam napisao, kontaktirajte lokalne strucne sluzbe.
Nikola isprazni sanduce za pp,.Ma da samo da je velik klip,da imaju ljudi sa cime da se fale,a sto fali malko zrna nema veze.Takva je politika kod mene u selu,mene zezaju sta ti je to pabirak a kad utrci kombajn onda se cese po glavi kako mu fali 30% zrna.
Tri u metar ne moze da omane klip, ali nema mnogo klipova po jedinici povrsine
Bio si ovamo,nisi se javio?Ove sezone 99% sejemo Limagrain hibride - 35.35, 35.40, 30.491, Agrister, Antiss, 30.681, 37.10, Hellen, suncokret 56.63 CL. Uzeo sam i cele tri vreće Syngentinog Sincera.