sviki
Član
Ja sam recimo setvenu normu podelio po FAO grupama, sejem fao 300,400 I 500 a za razmak sam se odlucio na 20,21 I 22cm!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Cime da zaprasimo seme protiv vrana i ptica posto mesurola vise nema
Jedno pitanje za sve: Jel bilo ko od vas uzeo asov otisao na njivu i kopao u dubinu da vidi do koliko cm je prokvaseno zemljiste? Sejati na guste sklopove od 18 - 20 cm trenutno predstavlja ludost, po mom skromnom misljenju. Samo da znate da trenutno na podrucju Vojvodine, bez obzira na jucerasnju kisu koja nije jednako pala svuda, deficit je 100l/m2. U odnosu na prosek zimskih padavina u Vojvodini. Ukoliko ne verujete meni i ovom sto sam napisao, kontaktirajte lokalne strucne sluzbe.
Deficit vlage postoji,to svi znamo.Jedno pitanje za sve: Jel bilo ko od vas uzeo asov otisao na njivu i kopao u dubinu da vidi do koliko cm je prokvaseno zemljiste? Sejati na guste sklopove od 18 - 20 cm trenutno predstavlja ludost, po mom skromnom misljenju. Samo da znate da trenutno na podrucju Vojvodine, bez obzira na jucerasnju kisu koja nije jednako pala svuda, deficit je 100l/m2. U odnosu na prosek zimskih padavina u Vojvodini. Ukoliko ne verujete meni i ovom sto sam napisao, kontaktirajte lokalne strucne sluzbe.
?Samo nemoj reci sejte ih "tri u metar",to je najsigurnije Nikola isprazni sanduce za pp,.Ma da samo da je velik klip,da imaju ljudi sa cime da se fale,a sto fali malko zrna nema veze.Takva je politika kod mene u selu,mene zezaju sta ti je to pabirak a kad utrci kombajn onda se cese po glavi kako mu fali 30% zrna.
Tri u metar ne moze da omane klip, ali nema mnogo klipova po jedinici povrsine![]()
Bio si ovamo,nisi se javio?Ove sezone 99% sejemo Limagrain hibride - 35.35, 35.40, 30.491, Agrister, Antiss, 30.681, 37.10, Hellen, suncokret 56.63 CL. Uzeo sam i cele tri vreće Syngentinog Sincera.