Kukuruz 2014

Sutra mislio vrsiti kuk. Ostale 3 parcele. Odem da vidim neki momci rade ovde svaki dan posto imaju jos puno i razocaram se .KARASTROFA.
2uqn7ew.jpg
1zczps5.jpg
2yx0os1.jpg
7268v6.jpg

Juče me zvali da uslužno berem nekih 2 kj a pošto je berač izduvan i namazan ja preporučim kolegu. I odem ja juče malo da ih obiđem da vidim kako "ide poso" a ono blagi užas, pola leži pola nakrivljen kukuruz........ evo koja slikica berbe u decembru!!!

dscn1060.jpg
[/IMG]
dscn1054.jpg
[/IMG]
dscn1058.jpg
[/IMG]

I mali video kako izgleda kad se bere "niz dlaku" :osmeh:
[video=youtube_share;RRq1PtMwZwk]http://youtu.be/RRq1PtMwZwk[/video]

I mali video kako to isto izgleda "uz dlaku" :haha:
[video=youtube_share;n-grEiACKBY]http://youtu.be/n-grEiACKBY[/video]

I vreme je za berbu... :osmeh: Sta je cekao gazda kad ga na kraju beracem skinuo??? Mozda se nije moglo pre??

Svaka cast, ako ti na razmaku od 30 cm, imas prinos 10 t suvog zrna po Ha...
Druze ja sam naveo da maksimalno sejem na razmak od 30cm i sad ispade da se kukuruze sejem na taj razmak,na 80% povrsina pod kukuruzom taj razmak mi iznosi 24-26cm redje sejem samo na parcelama koje losije podnose susne uslove.Ja sam za ovu godinu naveo da ocekujem oko 10t zrna po H/a jer je godina bila izuzetno povoljna za kukuruz.
Papir (forum) sve trpi:haha:
Kolega ne razumem najbolje cinizam u tvom postu?Ko ne veruje i ne mora al ispade da sam izmislio prinose a nema bas obicaj da to raim.Ja sam svoje tvrdnje dokumentovao slikama a na prva dva snimka se vidi koliko je redak kukruz.Napisao sam da sa 5-6 ari napunim sip-ov bunker sto mislim da je prilicno dobar rod,za samu tezinu jednog bunkera sam lepo naveo da neznam tacno kolika je jer nisam nikad merio u prikolici od 2,5t stane 2 bunkera(sa povisicama 4 bunkera) zato sam rekao da verujem da ima priblizno 1200kg,kolege su posle napisale da tezinski staje manje i ja to nisam dovodio u pitanje al ne volim da mi se neke reci izvlace iz konteksta.Koliko onda po vama treba Kg zrna da ocekujem na 20 bunkera kukuruza u klipu?

Tako je kod mene isto s vecim farmama ostavio a on je trebo prvi da pobere čim ima 100 komada u štali.

Kod nas u selu do pre neki dan (ne znam da li je skinut u međuvremenu) je bio kukuruz iz postrne setve stoji uspravno, nema poleglog. Predusev mu je bila lucerka, posejan posle prvog košenja.

E baš taj nahvaljeni pionir je i polegao. Sad sam zvao vlasnika da proverim i situacija je sledeća: Datum setve: 4 jul !!! Hibrid pioneer A-79
A glavni razlog poleganja je neka vetrina koja je dunula u novembru i u nekim delovima njive se tačno videlo kako je kukuruz bio polegnut u "krug" verovatno od neke vrste vihora koji je vetar pravio.
Tako da sve je moguće pa čak i da pionir polegne:osmeh:

Kod mene je ove godine rekorder bio Dekalb 5707 sa 15,72 t/ha tj. 8,98 t/kj na bazi 14% vlage (sirovi sa 22,6%). Inače to je bio naj viši kukuruz u ogledu. Idući je 5276 sa 15,14 t/ha ili 8,65 t/kj sa 14% vlage (sirovi 20,6%). Oba sijana na 20,5 cm, 10.4., a vršeni 12.10. Prosjek ogleda 14,5 t/h suvog.

Bc rekorder je bio Bc 582 sa 14,88 t/ha ili 8,50 t/kj na bazi 14%vlage (sirovi 21,2%). Drugi je bio Bc 532 sa 14,83 t/ha ili 8,47 t/kj na bazi 14% vlage (sirovi 21,5%). Sijani na 21,4 cm, 10.4., vršeni 12.10. Sa nižom vlagom su zabilježeni: Bc 306 sa 15,8%, Bc 344 sa 16,6% i Bc 418B sa 17,7 % vlage. Prosjek ogleda 13 t/ha suvog.

Nazad
Vrh