Kukuruz 2014

Konacno i kod mene da pukne top kukuruzi obrani i utovareni u cardak nikada ovako dugacku sezonu nismo imali za branje sreca pa je vreme posluzilo!

Ovako moram da pokupim reslove na kraju.Njiva 400m i nemoze da ode i vrati se jer prepuni bunker .Preklane i lane 2 kruga na ovoj njivi.
o6cyrp.jpg
2ldanw9.jpg

- - - - - - - - - -

Ovako ide u susare
k3kcw8.jpg
1yu340.jpg

Ja susim na gas
Ovako ide nazad .Ovo je kod rodjaka .On susi na ugalj i kudi kamo je rentabilnije .Sa 5t Banovica grah ,i automatske peci osusio sav kuk.
swsg1i.jpg

Ovako ide u magacin.
j64klz.jpg

Ovako dopunjavam na njivi gde nemoze da se izvuce puna jer ima 10 km do kuce
kvvvm.jpg

Za ovakve god, bi bila dobra ona pretovarna prikolica kao sto je MOMO postavljao na onom snimku.

Spasoje svaka cast, pa vi Bosanci ste opasniji nego sto smo mislili, samo napred.PS za elevator takodje pitanje kako je uspeo transport bez prosipanja.

2ahywqw.jpg
eb64wy.jpg

Ovaj prvi nepusta nista ispod sebe .Vise nepodbacujem ni najlon ,mozda 1 kg na celu prikolicu ,a ovaj drugi uski dosta pusta pa se ponekad mora lopatom izvaditi ispod njega i ubaciti u kos.
Oba su zatvoreni limom i nemoze nista iscuriti.
Na njivi ide na kardan .Mora ici traktor koji ima 1000 pto /min jer na 540 ide kilavo i mora se davati gas na traktoru.

- - - - - - - - - -

23vgahj.jpg

Kum je sušaru ložio lomljenim zrnom koji je ispadao iz sušare, kaže da je 60% ogreva ušparaoi, a taj lom nije mogao ionako da proda...

Po meni ove godine uopste nije merodavno proceniti hibride! U 90 % slucajeva su svi odlicni i rodni sto u susnoj godini bio bi obrnut slucaj! Tako da 2012 god. je bila god. koja je pokazala sta i kako!
Nisam mislio konkretno na ovu godinu, to mi je jasno, vec me interesuje imaju li ovi ogledi uopsteno neku poruku, posto ne znam skoro nista o njima osim onog sto pise o primenjnoj agrotehnici.Znam da su mi uvek najbolji pokazatelji na svojoj njivi ali je neizvodljivo sejati toliki broj hibrida!

Nazad
Vrh