Kukuruz 2014

Ako ti ne znas ,ja necu ni da gledam,trebao si jos raniju grupu da uzmes sad bi metlicio .

Znam samo da sam trebao dosta ranije da ga posejem, a nisam stigao! Drugog semena nije bilo...a trece, ako ne napravi klipove secice se u silazu i dodavati prekrupa i so, silaza uspe 101% vec radjeno..

Sa koliko vlage klip moze da se smesta u cardak,ambar? Za koliko dana ce poceti berba trebao bih pisati godisnji?

Sa 31-32 sam ja stavljao i nije mu falilo nista,doduse s proleca je okrunjen,e sad da je ostao kad krenu vrucine neznam da li bi mu bilo nesto.
Ja krecem verovatno u ponedeljak,ako vreme dozvoli.

Danas merili vlagu, najmanju ima DCK 4608 - 22,5% ostali 25-26-27%. Samo sve je džaba kad će opet kiša.

Ja sam obrao jedan deo Zp 434 sa slike. Sutra slike kukuruza :) Vlagometar nemam, ali zrno je zrelo... Mozda ima nekih 5-10 % da nije u potpunosti zreo, ali to kao i svake godine ici svinjama( Standardan naziv za Krmace kod nas od 150kg je svinja) :)

Zp434 Obecane slike:
photo01201.jpg

photo01221.jpg
-Zeleno stablo a zreo klip, stablo kravama :)
photo01241.jpg

photo01251.jpg

photo01211.jpg

Zrna krupna i sledece godine sejemo isti hibrid...::super::

Danas smo poceli berbu kukuruza.Sa 1 hektara nabrali 3 loznicke od 5 tona i pola bunkera od zmaja 222.Sutra nastavnjamo ako vreme dozvoli.Nije lose za sada videcemo kada predjemo na one njive sto su bile pod vodom.

Baća jesi li ti meni danas rekao da si toliko nabrao na k.j ili ha?Bučan mi auspuh na traktoru pa te nisam dobro razumeo prilikom razgovora.

Nazad
Vrh