Ja nemam dilema ko krade kukuruze, zec, slon ili neko drugo neidentifikovano biće.
Lično sam video ko krade, i na žalost ipak su ljudi u pitanju, u ovom slučaju mladići, ne mogu baš da ocenim ali tu negde oko 18-19, voze kola pa onda valda imaju 18...
Pre nekog vremena sam čistio uvratine u sojištima, i radim jednu njivu a jedno 200m dalje mi kukuruzi. I samo vidim kako pored kukuruza staje automobil, otvara gepek, dvojica utrčavaju u njivu i samo ubacuju u gepek, po 4-5 klipova odjednom. Odmah zgrabim moj bicikl, motiku u ruke i teraj kod njih! Kad su videli da ja jurim ( 30 na sat
) prema njima brzo su zatvorili gepek i sklonili se u uvratine. Jedan sedi za volanom, a dvojica izlaze iz uvratina.
- Šta radite tu?
- Pišamo... (od celog atara baš im tu pripalo muka
)
- Ne laži! Video sam vas da kradete kukuruze! Kako vas nije sramota!
- Ma mi smo to samo 20tak klipova, za kuvanje...
- Kakvo kuvanje, odavno su već prezreli. Otvaraj gepek!
Otvore gepek a ono pod prekriven klipovima, otprilike 1-2 korpe, ne više, ali ne sumnjam da bi bio ceo gepek da ih nisam prekinuo...
- Je l' to 20 klipova?
- Pa dobro, možda ima malo više. Neće taj čovek propasti...
- Koji čovek? To su moji kukuruzi! Istovaraj kukuruze jer će biti belaja!
Tu sam već bio pobesnio, ja biciklom i motikom, a oni autom i kažu neću propasti! Znam ja da neću propasti, ali kako bi bilo da ja odem kod njihove kuće i uzmem jednu crvenu npr., ni oni ne bi propali ali da li bi im i onda bilo prihvatljivo posezanje za tuđim...
Oni krenu da vade kukuruz, a ja se mislim šta da radim sa njim jer nemam u čemu da ih odnesem kući. Prekinem ih i kažem da vrate kukuruz u gepek, i da ga odnesu kod mene kući. Zapretim im da ću kad se vratim kući, ako kukuruz ne bude tamo, zvati policiju i dati im broj registracije auta. Oni nevoljno pristaše... No, kako sam i očekivao, nisu se pojavili kući, ja nisam zvao policiju, ali ako ih ponovo vidim u ataru obavestiću poljočuvare pa nek se oni ganjaju sa njima...