miroslav k
Član
Kod nas iba problema sa dijabrotikom kod kukuruza koju su presejani posle nevremena
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod nas kontra, svi govorili da je nakrivljen zbog oluja, a nikad vise buba nisam video nego ove god.Ja sam imao 75% površina nakrivljenih pod kukuruzom zbog olujine u junu, i svi su mi govorili da je dijabrotika, a ja buba nigde nisam video, a prinos ko u najboljim godinama... Npr. parcela od 2 ha koja je bila 90% povaljana do zemlje, dala prinos 10 t po ha JUS zrna, a ja u momentu kad je bila povaljana teo da orem i presejavam...
Cuti onda i sej ga,bacaj mu djubriva,prskaj i beri...Mi smo nagrabusili sa diabrotikom vec godinama se kod nas nastanila i cini ogromne stete!Treca godina je najgora,u drugoj ima ostecenja ali to je par procenata,nista posebno barem kod mene a kako cujem od ljudi i kod njih je ista situacija! Imate srece Bojce,zato iskoristite koliko god mozete!Ja repu nikada ne bih sejao pa da je i 6 dinara kg zagarantovana ali primoran sam,malo zemlje,ne smem ni suncokret non-stop da obrcem na istim parcelama svaku drugu-trecu godinu i tako...jbg!Kod mene u ataru moze kukuruz n godina za redom. Uverio se i prosle i ove godine. Ove godine sam imao parcelu sa 6800kg/kj jus-a gde je kukuruz sigurno 10 godina. Prskano 1l/kj nikosulfurona (sirka bilo strahota jedna) i opet prinos bio odlican. Zato je za mene kukuruz sveta biljka