Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Uglavnom se ceka da nailazi to miholjsko leto odnosno Juznobanatska Kosava koja ponekad ume do kostiju da se probija.Evo pitanje za ddragan , a i ostale koji čekaju savršidbom : u redu bolje ste uradili ove godine nego neki (ja npr) koji su skidali sa većom vlagom i plaćali sušenje , tu nema sumnje , ali šta da nije bilo ovako lijepog vremena sad , nego da je već kiša svaki drugi dan , pa skoro i snijeg ? Godina je bila takva da su vlage visoke , ali jel uvjek čekate do novembra ili ste znali da će biti dobrog vremena ?
Pazi Momo nije bas bukvalno da sedimo i cekamo da padne vlaga,skida se svaki dan po malo,ali ne punim kapacitetom.Izlazimo tek oko 12-1h kad malo bolje uprzi,biramo parcele gde je zreliji i tako.Dok sam imao kuci mesta skidali smo normalno redom a sad kad moram da predajem onda kalkulisem svakako.Evo pitanje za ddragan , a i ostale koji čekaju savršidbom : u redu bolje ste uradili ove godine nego neki (ja npr) koji su skidali sa većom vlagom i plaćali sušenje , tu nema sumnje , ali šta da nije bilo ovako lijepog vremena sad , nego da je već kiša svaki drugi dan , pa skoro i snijeg ? Godina je bila takva da su vlage visoke , ali jel uvjek čekate do novembra ili ste znali da će biti dobrog vremena ?
Uvek ce i dati desna strana vise,glavni put kao da je presekao prinos.Uopste mi nije jasno kako tako da se razlikuje a mala razdaljina.Danas zavrsena desna strana od sela, prosek 5300kg po kj u jusu. Ispalo je bolje nego sto sam se nadao. Uradjeno je 17 kj, sve na gomilu, ali mislim da sam na jednoj parceli od 5 kj imao preko 6000kg. Vlaga je bila 15,6. Ova strana prema B.N.Selu i Kacarevu je dala mnogo vise nego strana sela prema Glogonju, Jabuci i Sefkerinu. Inace, u ataru gotovo i nema vise kukuruza.
Al zato vasi cigani kod nas samo brijaju,navatani u par navrata i nikom nista.Opet dobro je sto su rucno brali jer ima i onih koji kradu i sa klasom(ne iz Bavanista)Pazi Momo nije bas bukvalno da sedimo i cekamo da padne vlaga,skida se svaki dan po malo,ali ne punim kapacitetom.Izlazimo tek oko 12-1h kad malo bolje uprzi,biramo parcele gde je zreliji i tako.Dok sam imao kuci mesta skidali smo normalno redom a sad kad moram da predajem onda kalkulisem svakako.
E sad da su kise jbg otkud znam kako bi bilo i sta bi bilo,i ne cekamo uvek do novembra,npr prosle godine sam 1.10. spakovao kombajn u supu.
Do sad ni jedan klip nije falio na njivama,ne secam se kad se zadnji put desilo da bar na jednoj njivi nisu krali.
I ja čekam sa kosidbom,što se bralo bralo ostalo kada bude u SRPS-u,planiram od utorka srede. Jel neko skidao AS 72 u zrnu I koliko je bila vlaga ostalo mi pola parcel od 3 kj što je namenjeno za ambar ali nije bilo vise mesta .
- - - - - - - - - -
Pero kako si prošao sa kukuruzom u 2-oj duži,sa puta se videli da lepo vise klipovi.
I ja čekam sa kosidbom,što se bralo bralo ostalo kada bude u SRPS-u,planiram od utorka srede. Jel neko skidao AS 72 u zrnu I koliko je bila vlaga ostalo mi pola parcel od 3 kj što je namenjeno za ambar ali nije bilo vise mesta .
- - - - - - - - - -
Pero kako si prošao sa kukuruzom u 2-oj duži,sa puta se videli da lepo vise klipovi.
Jesam,nesto je brano nesto vrseno pa tacnu klazu neznam ali nije mnogo losiji od onog gde ga grad nije dirao.Ddragan jesi li skidao onaj kukuruz sto ga led satro,nisam nasao nigde kako si prosao sa njim???