Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedna slika od akcije kod clana kum.
photo0194.jpg

A ovakav sam ja usluzno brao juce.
photo0198.jpg

Žetva je pri kraju , razmišljate li o sezoni 2014? Koje hibride ćete sijati sledeće godine ? Evo ja : u boljim uslovima iće najvjerovatnije DKC 6101 i 5007 , Pioneer 0725 i F38 (koji nebudu u BIH morau kupovati u Srbiji ) . Za lošije uslove DKC 5276 i Syngenta Paco.
Šta se vama svidjelo ?

U mom kraju pioneer y12 već drugu god. zaredom na oglednom polju daje najbolje prinose. Ove god.iako je imao manje posijanih zrna po ha od drugih hibrida pioneera, opet ima veći prinos.
Mada ja nesijem kukuruz za prodaju nešto mi se po glavi vrzma ovo radioaktivno gnojivo. Da neće dogodine da kažu taj kukuruz je radioaktivan i nemožemo ga otkupiti. Poslije toga obore cijenu i sve prođe. Naime nisam čuo da je išta od silnog kukuruza sa povećanim aflatoksinom uništeno a dobro su oborili cijenu.
Može li radioaktivno gnojivo, u ovom postotku koji se prikazuje, uticati na to da i kukuruz bude radioaktivan, ili to moraju biti vaće doze radioaktivnosti?

Momo, imaš skoro 5000 poruka na forumu, deder otvori novu temu Kukuruz 2014 pa da se razbaškarimo tamo :osmeh: u ovoj temi smo skoro pa odsvirali.
Mada, ne znam kakva je situacija kod vas u ataru, čuo danas dok nije počela kiša, još idu neki kombajni prema ataru. Tako da, možda nije još uvek gotova ova tema.

Da ne listam celu temu, kakva su vam iskustva sa kukuruzom ako se seje na istoj parceli 2 ili 3 godine zaredom ? Sklanjao bih šarovinu tj balirao je .

Da ne listam celu temu, kakva su vam iskustva sa kukuruzom ako se seje na istoj parceli 2 ili 3 godine zaredom ? Sklanjao bih šarovinu tj balirao je .

Kod mene je na nekim parcelama 2 godine zaredom i razmisljam o trecoj,imao sam zlatice ali ponegde...nije mi svejedno pa sam palo njivu,rekoh nek sve gori pre oranja...sad sedim i razmisljam da li da se upustim u tu avanturu ili ne...prijatelj tek 6-te godine osetio smanjen prinos na kukuruzu...6 godina non stop kukuruz domaci ns...nikad nije imao problem...jbg

Imam 2 parcele gde je bio kukuruz vec 3 godine i sad ce cetvrta na prolece. Samo prosle godine je bio manji prinos, a ove godine je cak bio veci prinos nego prve godine. Sve 3 godine su sejani domaci hibridi prve dve NS 640 a ove AS 72. Nisam primetio kukuruznu zlaticu, videcemo sledece godine.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh