Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Daleko da panicim tacno je da je palo toliko cak i vise al sto moj deda kaze sve je to jos trava,predprosle godine u ovo vreme je pao grad u fazi nalivanja zrna lose smo prosli, pogotovu u Bavaniste.Rano je pricati o dobrom roduDolovac nemoj te paniciti sa ovom prognozom, imali ste 90l kise 10-11.07.
mi nismo imali kisu od 24.06 ipak kukuruzi izgledaj izvanredno.
ako se obistini ova prognoza za narednih 10 dana, nasi kukuruzi ce propatiti malo, a vasi nece ni osetiti.
То сам баш мислио да предложим, пошто власт инсистира на тачности, па да пробамо да испитамо колико је сорта, а колико хибрид. Нешто мислим да би нам после истраживања хибриде и џабе нудили, само да не доказујемо по оваквим местима.Ako bude cijena najesen kako mnogi prognoziraju , a ovi lopovi ne spuste ulazne cijene , od sledeće godine će neki preći na sijanje sorti kukuruza , tako da možda i neće biti pogrešno .
veruj mi da nemogu da je poorem dublje od 25cm i to sve na jednu stranu nizbrdo,nece da ide plug u zemlju nikako,u toj njivi ima jedan bazen a ima i vode u njemu i ako je na brdu,takva zemlja je u mom kraju na 60%povrsine a ovaj ostatak je za nijansu laksi za obradu,Kukuruz moze da izdrzi veoma dugo na toj zemlji,danas sam obisao malo vecu kilometrazu i video da se najbolji kukuruzi pale i to mnogo zato sto je na tim parcelama retka zemlja dok je bilo kise rasli su kao iz vode imaju oko 3m visine a sada je tuzno gledati u njih,meni je jedan podgoreo na par mesta i to donji listovi,neznam razlog jer nepokazuje nikakvu slabost na suncu jos se neuvrce a moze da se desi da ga je potpalila jedna kisica pre par dana samo je pokvasila i odmah je zagrejalo 35C videcemo sta ce biti dalje za sada se kukuruzi bore a najvaznije je to sto ima rose koja je veoma bitna.Original zemlja kakva je ponegdje kod mene , isto tako ispuca al se tu list nikad ne uvrće. jedino problema može biti u nicanju al poslije ga kuni , ne vrijedi.
Nemoj da si na kraj srca,tvoji komentari i misljenja na ovom forumu su cenjena,ali nemoras traziti dlaku u jajetu na neciju gresku.Izvinavam se na komentarisanju i obećavam da više neću pisati ništa na forumu jer ovde vidim da ima daleko pametnijih pa da ne smetam ljudima.