Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas zavrsio sa branjem AS 73.Sa 5 kj 12 dobrih loznickih prikolica od 5.5 tona.S' obzirom da je zemlja losijeg kvaliteta prinos i nije los.

b_a_t_a je napisao(la):
Danas zavrsio sa branjem AS 73.Sa 5 kj 12 dobrih loznickih prikolica od 5.5 tona.S' obzirom da je zemlja losijeg kvaliteta prinos i nije los.
Ma sta nije los?!To je lep prinos i za dobre njive...... :cao:
Post je spojen: [time]1287176240[/time]

Okrunio 2.3ha mešano F02 i dkc 5783.Vlaga 20,primese do 2,lom do 6.Prinos 10750 kg suvog zrna po hektaru.Da još kažem da je ta površina iz četiri parcele od kojih je jednu tukao grad i naleglo nevreme.
Lični utisak je da je DKC za nijansu bolji tj. prinosniji.

Farmer Bob je napisao(la):
b_a_t_a je napisao(la):
Ma sta nije los?!To je lep prinos i za dobre njive...... :cao:
Post je spojen: [time]1287151040[/time]

Stvarno ovo oko punjena prikolica od strane nekih clanova je prevrsilo svaku meru. Samo nek mi neko objasni kako vi ocenjujjete rod na osnovu prikolica. Zna li neko od vas koji berete kukuruz sta je to gustina (ro). Mislim da na ovom forumu nema mesta za tako laicke izjave. Na osnovu cega zakljucujete da li je neki hibrid bolje rodio od drugog ? Na osnovu velicine klipa , broja zrna na klipu, sklopa ,radmana ,cega?

U mom postu je napisano da je to moj lični utisak.Do njega sam došao gledajući koliko se kod dve različite sorte na istoj dužini njiva napuni bunker kombajna za odrađena dva kruga.

Bez preciznog merenja tezine i vlaznosti zrna nema pravih podataka o prinosu sve ostalo odokativno :nono:

Pošto smo kod prikolica :haha: posle utovarenih 21 prikolice-uglavnom zmajevki-sva komušina je stala u 14 džakova :D . Sejemo iskljušivo pioneer koji ima najveću specifičnu težinu bar 5-10% veću od konkurentskih, uračunajte i to :ppozdrav:

Pa ni merenje nije skroz merodavno jer neki i na to dodaju odokativno(ono što pročitaju od drugih članova pa + koja kila) :bravo:

E pa onda oni lazu sami sebe,ne razumem koja je svrha onda svega toga,da bi se lazno hvalili :nono:

Sve u svemu kad se bude krunio ostatak sa njiva bice na njivi vage,vlagomer i odmah ce se videti koliki je prinos od svakog hibrida sa 14 % vlage.

Ja kad vidim koliko je vama rodilo kukuruza ,a i soje i pšenice :sta: počnem razmišljati o prestanku bavljenja poljoprivredom :udri:nije to za mene.....nikad nemam visok prinos kao vi..ma koliko dobro se uradi i godina bude dobra :kisa:

To sa prikolicama je cisto prepucavanje,kad se okruni i izmeri vlaga onda se moze reci koliki je prinos ,jer ovako se samo nagadja kakvu sapurinu imaju AS hibridi za razliku od ostalih koje imao taj zna i onda kako se moze reci ja imam toliko ili toliko okruni i onda meri i tije merodavno

danas obrana 2 KJ i prinos je sledeci:

2 kamionske prikolice, 3 zmajevke, 2 vagonke, 3 loznice, 2 kikinde i 4 speditera :ideja:

ne kazem da nisam zadovoljan ali sam ocekivao da ce biti vise barem za 2 utvine prikolice ::namigivanje::

juce sam prisustvovao na danima polja u vrscu gde se vrsio Pioneerov ogled. Setva je bila 1 maja pa je i vlaga u vreme vrsenja bila malo veca. Kretala se od 19-24. Najslabiji hibrid je dao 10.500 kg suvog zrna a pobednik D12 ( imao je vlagu 24% ) dao prinos 14.500 kg. Nisam poneo fotoaparat pa sam slikao sa promoterovim tako da mi slike nisu dostupne dok ne navrati i donese slike do mene.

Ogled su vrsila dva kombajna jedan JD nove generacije neznam oznaku i jedan Lexion 570 oba sa osmorednim adapterom. JD je imao Geringhoffov adapter ROTA DISC a Lexion je imao Claasov adapter sa rotacionim tarupom.
Bio sam ubedjen da ce Gerinhoffov rota disc lepse da istarupira ali sam se prevario. Claas je to mnogo bolje uradio, brzina vrsenja je bila odokativno ista/slicna.

@cici-cekaj malo.Ako se kod nas jedna trotonka napuni sa 6 redova(na 400m),a inace do sada smo"dobar kukuruz"zvali kad se trotonka napuni sa 8 redova(brazdi),na 2 jutra dodje 7 trotonki(42brazde:6brazdi u prikolica=7 prikolica od 3t).A koliko je to kod tebe prikolica :sta: nemogu ni da pretvorim u trotonke.....mislim,de molim te prevedi mi to,a i mislim da je nasa srednjebanatska zemlja u odnosu na tamo dole.... hm ::namigivanje:: "malo bolja". :sta:
Ili je ovo verovatno neka sala na konto prethodnih postova,a? :haha: :sta:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh