Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma ništa na tvoj račun šalim se i kod mene ista situacija pa kad me neko pita zbog čega se kvari a ja im onda to kažem pa ispada da smo velike gazde i da previše bacamo đubreta ::namigivanje:: ::namigivanje:: ::namigivanje::

Mi smo pri kraju punjenja ambara (jos sutra), klipovi nisu bas preveliki,ali kukuruza ima bas puno, prikolica se napuni sa 9 redova, pretpostavljam da je prinos oko 6000 kg/kj, sto nije lose s obzirom da smo bacili samo 150kg djubriva. Za ostatak koji se vrse sa njive, videcemo jos, kako se bude kretala cena na trzistu, da li prodati ili lagerovati. :cao:

pozdrav,
danas okrunio kukuruz i na 2jutara pioneer K67 i prinos je bio 13500kg sa 21,6posto vlage a na jednom jutru gde je bio posejan pioneer P12 prinos je bio 8000kg ali sa vlagom 23,8posto.
trenutna cena je 15din/kg ,cena dobra al mogla bi biti i bolja al i ovako kukuruz je ove godine najisplativija kultura,izracunao sam da sam na 3kj imao 21500kg kukuruza sto je prosecan prinos oko 7,t/jutru
ja zadovoljan! :ppozdrav:

Juče završi berbu.
Kermes rodio dobro al nikad više u moju njivu,polego skroz danas ganci skupljaju,komuša se za ne daj bože.
602 banat seme, odličan prinos ali čim ga berač malo pipne pada klip.
6030 generalno najbolji veliki klipovi, dobar prinos lako se bere još lakše komuša. K-30 nije mogo da okrene krug .600m reda dupke pun bunker.
zp 434 obran ranije prinos odličan ,malo polego.
1 kj f02 obrao (za probu) nisam hteo da vršim, klipovi mali al ga ima.
Mislim da ću dogodine za branje sejati naše hibridi.

ja planiram da okrunim 10kj kermessa ali to verovatno negde u novembru kad vlaga padne bar na 20posto,jer je jos uvek sirov :udri: ocekujem pronos od bar 8t/kj

Danas sam merio vlagu na Pionirovim Y-54 i K-67. Na 54-ki 20.3 % a na 67-ici 19,3 %.
Ako vreme posluži od nedelje krećemo u vršidbu.

danas cale obrao 8 redova u zrnu Florencije , zemlja je priiilicno tanka. na tih osam redi ima oko 2,5 tone. sto ce na hektar ispasti oko 8-9 tona.

Prekjuče sam obrao zp 434 u klipu sa 3,5 kj /negde oko 2,7 vagona cca negde oko 7700kg/kj ja zadovoljan vlaga oko 17,5% još ostalo 684 i as72 ali to krajem iduće nedelje još mi se čini malo vlažan :ppozdrav:

Kermess stavio u senku sve ostale hibride kojima se takodje mogu pohvaliti(Grecale,N43,ZP 666) Na pravu duz u zmajevku jedva 12 vrsta i to navrsena.Isao sam po 3 vrste,bunker prepun i sa 3.Na 3,5 kj ( 6 zmajevki 485 + sedma nije puna) Sejan 11-tog aprila,predusev psenica,bacen pileci stajnjak, i 200 kg UREA po hektaru!

Dolovac je napisao(la):
Neznam kako je kod vas ali kod mene u atar javlja se dosta polegnuti i opao klip sa stabljike ::lose::
Kod mene samo kermes polegnuo i to jako,moji radnici skupili 1 i po prikolicu od 5 t sa 4 jutra.
Do sada mi nikad kermes nije polegao ali ove godine tuklo ka nevreme (grad i oluja).

talianu je napisao(la):
Dolovac je napisao(la):
Neznam kako je kod vas ali kod mene u atar javlja se dosta polegnuti i opao klip sa stabljike ::lose::
Kod mene samo kermes polegnuo i to jako,moji radnici skupili 1 i po prikolicu od 5 t sa 4 jutra.
Do sada mi nikad kermes nije polegao ali ove godine tuklo ka nevreme (grad i oluja).
Kod mene zp 684 polego od nevremena a i puca ispod klipa i otpada ::lose::

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh