Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
KishRobert je napisao(la):
od toliko beraca dvorednih po selu,ti se lomatas sa 1rednim...
Ma slucajno ispalo i sad..... :zli: ali ne beremo puno.
Nego,meni ce trebati neko(berac) sa uzim tockovima na 3 jutra sam zaj..... nesto spartac i sastav sa jedne strane mi je uzan. :udri: :udri:

ban.novo selo je napisao(la):
talianu je napisao(la):
ban.novo selo je napisao(la):
obrao 10 lanaca pola BC678 pola Kermes! Prinos ekstra i jednog i drugog ali Kermes vise N I K A D u moju nivu :nono:
Zašto,koji je razlog:haha: :ppozdrav:
Razlog je taj brate sto je SMRT za branje. suske kolko hoces a tuluzina kao mlado bagrenje :haha: a sto sam primetio ima ga vec dosta kvarnog na njivi :zli:
Tako je...ista prica :udri:

Ja lepo reko da je KWS (svi hibridi) samo za siliranje i nizasta vise. Extremno tesko se bere, Ogromna vlaga,zrno losijeg kvaliteta i od domacih hibrida i jos 100 razloga zasto ga nikad nebih stavio na njivu.
Ja sam kod mene u ataru video jedan KWS hibrid koji je visok,brat-bratu 4,5 m , a klip mu je na oko 2,5 m (jedva ga dohvatim rukom). Stajao sam jedno 10 minuta jer nisam mogao cudom da se nacudim, reko da nisu neka drva posadili koja lice na kukuruze.
Jedino su cuke dobre.

Danas obisao njive sa kojih kukuruz ide u rinfuz i po mojoj proceni trebao bi do vikenda da se skruni...
2zf0lk8.jpg

1z6z4fp.jpg

Kukuruz sa jednog klipa...
juvgoi.jpg

AGS 500 hibrid
Merio sam jedan klip i sa sapurinom je težak 380g a bez sapurine je 285g!! :ppozdrav: :ppozdrav:

danas krunio 2 kj prinos 11450 17 % vlaga a lom 3.. kvalitet je odlican, tesko zrno kao trepca... sejan je oko 10.4... pionir B08 na 21cm

Полиција помаже у чувању кукурузних поља
30. септембар 2010. | 17:53 | Извор: Танјуг
ЗРЕЊАНИН - Заједничка патрола полиције и пољочуварске службе обилазиће поља на подручју општине Нова Црња, ради смањења учесталих пољских и шумских крађа, саопштио је Одбор за безбедност у тој банатској општини.

Појачане мере превентиве и безбедности предузимају се, пре свега, због крађе кукуруза, који има добру цену.

Помоћ полиције чуварима поља огледа се и у томе што, у складу са законом, може да подноси и кривичне пријаве против прекршилаца.

Kod nas ne vidim ni poljočuvare a berači na biciklovima sa punim džakovima sve krstare a još veliko nije počelo da se bere što znači da pabirče u neobranim kukuruzima :udri:

Obrao agris 83 sa 2,5 jutra(sejano na 2:cool: prinos 1 zmaj 485,dve popede,3 kikinde prezadovoljan :D :D al dal ce biti swuda tako :sta: pozzzz :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1286395657[/time]

kod mene je sledeča situacija na 5 lanaca ( 3 h ) 10 trotonki i 3 loznice sejano 11.4 na 24cm 684 ultra pod plug 3x16 250kg po lancu (416 kg/h ) i pred setveno 200kg uree po lancu ( 333 kg/h ) ja sam prezadovoljan :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh