Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odg: Za nove članove da se predstave

Shale a sto ste presevali repu i sa kime si je ugovarao

bewisa je napisao(la):
Bas ste se napatili.Bar ove godine niste se trebali plasiti
da nece biti vlage.

to sam i ja rekao ćaletu, al on kaže da negazimo opet sa jednim, pa sa drugim traktorom...al dobro nije bilo strašno...to se desilo da po neki red neće da da zagrće pa smo ja i burazer malo pomogli,al na sreću nije moralo celom dužinom...

mica967 je napisao(la):
Shale a sto ste presevali repu i sa kime si je ugovarao

repu presevali zato što joj pokorica nije dala ada izađe, milo je možda jedno 10-20% napolju, pa nismo teli da se bakćemo ponovo sa repom nego raspalili kukuruze... i toR10 na 19cm i nešto malo F02 na 21cm...inače ta je tabla 9 kj a oko nepunih 8kj je R10...
Repu smo ugovarali sa Banetom Mitrovićem iz Pazove... Inače ostalo nam je repe 5 kj... Izvinjavam se na :off_topic: al moram čoveku da odgovorim...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=U-zbU9ilnq4&feature=player_embedded[/youtube]

Evo nalagano krece sjetva i kod mene..napokon

Danas slikano, posejano 02.04.

k357oo.jpg

Farmer Bob je napisao(la):
Za @shale - pa mogli ste podrljati posle setve i bilo bi zagrnuto. :cao:

ne bi zato što je tu raonik otvorio brazdicu 2cm u zemlji a pošto je pri sejanju repe tuda išao točak drljača bi pomerila red...

Fara taki je i moj ako ne i veci,mislim kukuruz,a sejan je 9-og, 10-og i 11-og.
I ja sam hteo da sejem pre uskrsa,ali sam ipak odlucio da necu.

Au,ja sam danas Florenciju "nazadevo"na 21cm,pa da vidimo.Kaze nama promoter,nece da prica o Florenciji ako nije posejana na 21cm.Inace,sejao sam je i na 23.5cm i bio zadovoljan.Oko 5t suvog zrna po jutru,na 3-4 klasi zemlje.

Farmer Bob je napisao(la):
Au,ja sam danas Florenciju "nazadevo"na 21cm,pa da vidimo.Kaze nama promoter,nece da prica o Florenciji ako nije posejana na 21cm.Inace,sejao sam je i na 23.5cm i bio zadovoljan.Oko 5t suvog zrna po jutru,na 3-4 klasi zemlje.
ja sam tu kod tebe posejao florenciju na 21,samo kakve sam ja srece,ja cu se usrati sa pioneerom.

u 23. 04. i 24. 04 posejani ZP 434(27cm) i Maisadour 59.P i 57.A (27cm) cemo da vidimo sta ce da ispadne, pored francuza posejao sam 15-tak redova NS 640 da uporedjujem. inace francuzi su FAO 600.

Dragane kuku, pa gde ZP 434 na 27 cm. Bez 21-23 cm. nemas prinos. Ja sam na pocetku sejao na 27 i na 24 i na 22 i klipovi su uvek bili iste ili slicne velicine. Ti na 27 nemozes da dobijes mnogo vece klipove nego na 22 jer mu je genetika klipova ista.

angorac je napisao(la):
Dragane kuku, pa gde ZP 434 na 27 cm. Bez 21-23 cm. nemas prinos. Ja sam na pocetku sejao na 27 i na 24 i na 22 i klipovi su uvek bili iste ili slicne velicine. Ti na 27 nemozes da dobijes mnogo vece klipove nego na 22 jer mu je genetika klipova ista.

Tako bi trebalo da bude. Pa neki članovi vidim da su sejali Kermes na 21, što je ::lose::, ali videćemo. Ja sam sejao na 26, inače bi sejao na 24,5 ali se bojim suše.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh