Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odg: Za nove članove da se predstave

Ja sam posejao K67 i N01 na 18 i 19cm a B23 na 22cm

Zoran Kostović je napisao(la):
@Zajcev
Zašto ti je važan razmak ako si već posejao?
Zanima me kakav razmak koristite u kom regionu i na kojim sortama.

KishRobert je napisao(la):
da sam sebe utesi! :D
Nisam zeznuo pa nemam razloga da se tešim, uradio sam po preporuci KWS-a za Kermes, sa linka koji je postavio Farmer II
:ppozdrav:

Evo slike gde se vide redovi kukuruza

a178zk.jpg

Kukuruz sejan 10 aprila u 5 poslepodne je polako,ali sigurno,ugledao (po koji) svetlo dana. Nadam se da ce za 2-3 dana po prilican broj (<90%) izaci iz "tmine",a da tako treba da bude govori i prognoza za narednih nekoliko dana gde ce se ziva na termostatu najcesce kretati izmedju 8. i 20. podeoka sa dugim suncanim intervalima (yupi evo nama pravog proleca).

paorpaor je napisao(la):
Kukuruz sejan 10 aprila u 5 poslepodne je polako,ali sigurno,ugledao (po koji) svetlo dana. Nadam se da ce za 2-3 dana po prilican broj (<90%) izaci iz "tmine",a da tako treba da bude govori i prognoza za narednih nekoliko dana gde ce se ziva na termostatu najcesce kretati izmedju 8. i 20. podeoka sa dugim suncanim intervalima (yupi evo nama pravog proleca).
bogami kod mene jos ni blizu izlaska nije ::lose::,bojim se dace morati da se preseva,klice jedva da imaju par cm duzine.... :zli:

E onda si ga jako duboko posejao,ili ili koje seme je u pitanju ?

To se meni jednom dogodilo. Prvi u ataru posijao kukuruz, kada ono zapadalo i zaladilo, a on siroče nikako da izađe. Pa kad je izašo žutio se dosta dugo jer i nakon nicanja bilo malo ohladno.

Bećarina pusta je napisao(la):
To se meni jednom dogodilo. Prvi u ataru posijao kukuruz, kada ono zapadalo i zaladilo, a on siroče nikako da izađe. Pa kad je izašo žutio se dosta dugo jer i nakon nicanja bilo malo ohladno.
jel bude neki posledica?zapravo,da li ih je bilo?

Ja sam 10-og posejao kukuruz u četiri parcele sa različitom strukturom zemlje a na istu dubinu (oko 5cm).Danas sam ih obišao i video da se u parceli sa dosta stajnjaka (aluvijalna ravan) oredao ;dve, nešto "hladnije" (pseudo-glej) tek izbija poneka klica a četvrta je još uvek pod vodom.

KishRobert je napisao(la):
Bećarina pusta je napisao(la):
jel bude neki posledica?zapravo,da li ih je bilo?

A čuj, na njemu i nije bilo nekih značajnijih posljedica osim što je kaskao u početnom porastu. Ali su zato korovi preuzeli glavnu ulogu na njivi, oni su rasli bez obzira na hladnije uvjete koji nisu pasali kukuruzu. ::lose::

cale posejao juce pioneer F02 (22) i Florenciju (19), danas posejan NS 640 (30cm) a sutra u planu setva Maisadour semena i ZP 434 .

Kukuruz posejan 10.04. danas počeo da niče.
5lct44.jpg

ovo ste možda videli, a možda i ne:
ela52q.jpg

inače ovo smo presevali repu (u subotu), sejali kukuruze direkt tako preko repe da ne bi spremirali i izvlačili vlagu, a ja i burazer stojali nazad na baterijama da idu dublje de je tvrdo, a ovde baš bilo tvrdo, pa moralo da se zagrće... A što smo se naprašili, strašno, al je posle toga leglo :ppozdrav:

Bas ste se napatili.Bar ove godine niste se trebali plasiti
da nece biti vlage.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh