Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odg: Za nove članove da se predstave

Prohladne su noci, pa kukuruz slabo napreduje.Slicno je i kod mene. :cao:

Nevalja to... Kukuruz mora da nikne za manje od 10 dana!

Sta je tu je... Nek mu je bog u pomoci. :cao:

Bitno da tera korence.Problema nema ukoliko su sva zrna isterala podjednako.F02 koji sam sejao 5.04. sutra bi trebao da počne da izbija.

Za 10 dana nema sanse da izbije,mozda mali broj koji je plice posejan. Prosle godine kad je bilo toplije za 5-10 stepeni kukuruz je izasao za 12 dana. Kukuruz u prosecnim godinama ne ugleda svetlo dana pre 15 dana. Kad nikne za taj rok to je odlicno.

Sve zavisi, ove godine ima dosta vlage ali je hladno, dogodine bice kontra, ali u prose ku 10tak dana mu treba da izadje.ja nisam jos nista posejao,sutra krecem soju,a one nedelje kukuruz,tako da do kraja aprila bice sve usejano i mislim da nisam pogresio sto sejem kasnije, jer ovaj sad koji se seje izace brze od onog koji je posejan krajem marta pocetkom aprila i u isto vreme ce sazreti,ali ovaj raniji je kritican jer je dugo u zemlji sa dosta vlage a hladno je. :cool: :cool: :cool: :cool:

danas bio u obilasku kukuruz nikao, danas mu je 20 dan od setve. zemlja ubijena od kise tako da se formira pokorica a vecers opet kisa pada tako da bi trebalo da odmekne malo.

Danas bacio AN, prešao setvospremačem dva puta i posejao KWS - Kermes. Sad ostaje da navijam za dobro vreme ove godine. :cool: :kisa: i biće :D

Ostalo mi je nesto ureje, pa me zanima da li moze i urea da se baci izmedju redova prilikom spartanja? Mislio sam da pomesam pola pola urau i kan. Koliko je potrebno po lancu?

Moze,smo ako posle zasusi nece valjati. :nono: Bacali smo 80-100 kg UREE po jutru u redove.Bolje je baci sad. :ppozdrav:

ilijat je napisao(la):
Ostalo mi je nesto ureje, pa me zanima da li moze i urea da se baci izmedju redova prilikom spartanja? Mislio sam da pomesam pola pola urau i kan. Koliko je potrebno po lancu?
Bolje baci ureu sad, i ako nema više od 5 dana od sejanja onda možeš blago da podrljaš!

Sa ureom se ide minimum mesec dana pre setve. Urei treba mnogo vise vremena da se spusti dublje u zemlju gde ce biti od koristi za kukuruz. Ako se baci pred samu setvu onda ce se iskoristiti mali deo.

pozdrav svima ja sam pre 10 dana posejao zp 677 i pioneer b23 nekih 7 kj i juce posle kise ja izasao na njivu i mogu vam reci da za 2 3 dana ce se videti redovi.ostalih 10 kj sam u nedelju posejao isto b 23 i lg 25.33 35.62 aacienda i 37.16.sad cekam malo da prestane kisa pa da obidem sa valjkom njive koje sam kasnije posejao.ostalo mi je 10 kj soje u ritu da posejem i gotov posao

mityoo je napisao(la):
ilijat je napisao(la):
Bolje baci ureu sad, i ako nema više od 5 dana od sejanja onda možeš blago da podrljaš!
Vec je posejan kukuruz. Rekli su mi da kukuruz moze da izgori od ureje ako se pretera pa me zato zanima ako moze u kojoj kolicini ili je ipak bolje to uraditi sa kanom?

Nebi trebalo mesati ureu i kan u istoj masini
ilijat je napisao(la):

Ljudi na koji razmak sejete kukuruz, ja sam Kermes sejao na 21cm.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh