Kukuruz 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
po meni tu si preterao sa herbicidom . matona stavljam od 0.25 --do 0.5 litara na jutro . i nikako ne prskam ako je presao peti list . neznam ko ti je rekao da ide toliko na jutro , ali to je preterano i daj beze da se cujemo jesenas ali ta njiva nece da ti rodi samo pola roda

Maton:0,8 do 1,2 L/H kada je kukuruz 3-5 listova odnosno visine 15-25 cm.

ljudi verujte mi godinama radim sa matonom nikad preko 0.5 lit. ni u zito ovo je moje licno iskustvo . jednom sam preterao i na 2 jutara imao sam jednu trotonku kuk. u klipu

Ako nije kukuruz veći od četiri lista možda i neće imati prevelikog uticaja na rod.
Jedno je sigurno: ako na parceli ima tatule ima sigurno da se osuši, jer Maton u dozi od 0,5 lit/kj tatulu samo zaustavi u rastu ali je ne uništi.

Jos bi jednom ponovio Callisto je br.1
Ako je merlin carobnjak u kukuruzu,onda je callisto carobnjakov ucitelj. Ubedljivo najbolje i najjeftinije resenje,a uz dodatak malo motivela (ni pola doze) sve,ali sve pada 100%.

Na matonu pise:0.6-0.9 l/ha a na monosanu 1-1.5l/ha i nije svejedno! A ako se vidi peti list u tociru ja 2.4D ostavljam kod kuce pa zvao se on maton ili monosan ili kako bilo!

Evo kako se stručno vrši priprema semena kukuruza za setvu:

Još samo da se ofarba i upakuje u originalno pakovanje, i odma može u prodaju. :haha:

branko u pravu si za tatulu ali ako ima tatule onda koristim lentemul d . malo skuplji ali tu pardona nema to sigurno nosi mada kod nas tatule vise skoro i da nema

šandor je napisao(la):
Danas sam počeo prskanje kukuruza , doza 3 dcl Callisto + folijarno đubrivo ( fertileader axis 2,5 l i fertiactil starter 2,5 l ) ova bomba ide na 6 jutara u trake :D
2m26zd1.jpg

_________________________________________________Post je spojen: [time]1241813613[/time]_________________________________________________
2epprip.jpg

Ovo je ta ista parcela posle 10 dana :
20ro7ev.jpg

oaaepy.jpg

Auuuu a kod nas je isti kao i pre 10 dana... da naslonis na njega paklo cigareta polomio bi se! :udri: :udri: :udri:

mityoo je napisao(la):
Auuuu a kod nas je isti kao i pre 10 dana... da naslonis na njega paklo cigareta polomio bi se! :udri: :udri: :udri:
Mityoo to je zbog one prihrane što sam mu dao : Starter ( NPK ) i Axis ( Zn ) :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh