Kukuruz 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kermes je dosta kasni hibrid ali puno rodi uz dobru agrotehniku , ja sejem već 4 godine :D
Danas sam doneo nešto semena što je stiglo , ima sa ponchom i bez. Razne pioneer i kws hibride, sve bez cene pa će da vidimo šta će da se dešava na tržištu. Sviđa mi se što seme nismo proizveli "mi" nego su iz Francuske, Italije, Hrvatske, Mađarske i Nemačke :D . Gde su proizveli seme koje nabavljate? Ili da li uopšte vi obraćate pažnju na to ili ne? :bravo: :bravo:

Pa sad... ako mogu da biram onda gledam da pazim na sve moguce detalje... a kad nemas izbora ili je hitno onda daj sta das!

ja nisam imao ali imao kolega kukuruz jako lep . ali je lomio sempetera u njega isao 1i2 sporohodno posle poceo da kruni sa zmaj 142 kaze da ka cekice bacas unutra tako lupa

Nove Cene ZP Hibrida
zp196 2962 din
zp 260 2962 din
zp 341 3552 din
zp360 2962 din
zp 434 3552 din
zp 505 4485 din
zp 544 4485 din
zp 578 2962 din
zp 633 2962 din
zp 666 4485 din
zp 677 2962 din
zp 684 3552 din
zp 704 2962 din
zp 735 2962 din

zp 74b 3552 din

Suncokret alvaro 2782 dinara
Soja ZPS 015 50 din kg
Soja Lana 60.50 din kg

Ovaj Kermes sto sam uzeo je prizveden kod nas. Ne obracam bas nesto paznju na to gde je seme proizvedeno

Prošle godine sam imao od Pioneera B 23 što je proizvedeno u Srbiji i rod je bio pola nasprem onog što su proizveli u inostranstvo. Zato sam rešio da "naše" seme ne uzimam ove godine ako ne moram.

Tri godine sam sejao Kermes, ove godine necu.Lep kukuruz i u klipu i u zrnu, ali...
Stablo jako visoko, lisca pun k****, i da polomis i berac i ruke kad cistis.3/4 ostaje neocisceno.Bilo je takvih koji nisu ni hteli primiti za branje.Kolega radio 142-om, rekao nikad vise.
Kod zaoravanja muke i sa listom i sa korenom(koren mu je 3*A24)
Prosle godine je bilo i nekih problema sa semenom(domaci bio, ako se dobro secam Sremska Mitrovica), i lose niklo,i nije bio ni slican jedna parcela drugom(ko da je drugi hibrid posijan).A cenu da ne spominjemo.
Pre dve godine bilo Tursko seme, to je bilo izvanredno.

šandor je napisao(la):
Danas sam doneo nešto semena što je stiglo , ima sa ponchom i bez. Razne pioneer i kws hibride, sve bez cene pa će da vidimo šta će da se dešava na tržištu. Sviđa mi se što seme nismo proizveli "mi" nego su iz Francuske, Italije, Hrvatske, Mađarske i Nemačke

zemun polje na kupljeni džak suncokreta poklanja još jedan gratis :bravo: ::novac:: :bravo: ::svaka cast:: :bravo: ::novac:: ::svaka cast::

Pa to isto radi i NS verovatno je potraznja za semenom manja od ocekivane!

Ja sam uglavnom sejao uvek Pioneer i KWS. Sad cu da probam i AS i Zagrebacke BC-Institut. Kazu da su ti hrvatski dosta dobri. Sta vi mislite o tome?

prosle godine sam imao as 62,rodio 69 meteri zrna sa vlagom 16,7.dobio 5vagona stajnjaka 100 uree ali vise necu sejati jer je stabiljka od 3.5 metra i lomi se,sejao na 21 cm.ove godine sejem pionir y54 zbog proteia ca.11% sejacu i kws kitty

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh