Kukuruz 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
za svinje-ima odličan rani porast-a nema puno mase pa je lako zaorat
i brzo otpušta vlagu-jedino je mali problem kod branja u klipu - ako okasniš puno se okruni :cao: ::lose::

Sta kazete za PIoneer-ove hibride F38, i D11.
F38 je bio prosle godine u ponudi, a D11 nisam siguran...
Kontam da probam.F38 je u Banatu na ogledima bio uglavnom medju vodecim hibridima po prinosu!

Danas sam zvao koperaciju ovde u Staroj Pazovi.
Cena setvene jedinice Pionir kukuruza, onih koji su mene interesovali (F02, B23, Florencia, B0:cool: 31 evro, na zaduženje.
Plaćanje najesen kukuruzom.

kod nas je becejska(banatska ispostava) zadruga izasla sa najnizim cenama semenskog kukuruza.ns 640,6010,540...3400
moze da se plati do 1.08.2009,obracune se po e,a kesica izadje oko 34e.

To i nije losa cena! E sad zavisi dali ti sad obracunaju u kg pa ako poskupi kukuruz naj....s ili ide na kamatu pa ti odbiju od obracun predatog kukuruza?

ne,nego kazu,danas ti kosta 36e ili 3400din, datum kada se placa,ne kada se iznosi roba(to je sve za kes) cena je 36e,pa sad ako e tog dana kosta 100 toliko ce se platiti.

Bc hibridi su kod nas 2500 din.Jeftinije nego u Hrvatskoj:haha:

Zna li ko gde se moze nabaviti Dekalb DKC5143? Tu u okolini niko ni cuo za njega.Cena treba da bude negde oko 80 eura(50.000 zrna).Video sam prosle godine (seme doneto iz Madjarske), Z142 u Colombi se jedva okrenuo na osam redi, a u Dekalbu se nije mogao okrenuti na 7 redi.Naravno ista parcela bila.

Robert jel to ta zadruga o kojoj si pisao? Jel imaju pioneer seme u ponudi?

da, ozz becej.
da imaju i pioneer,ali nemam pojma cene,jer me nisu interesovale,ali ako ti treba,provericu.

Da li neko ima iskustva sa tim BC hibridima? Meni su ih ponudili iz Agrokopa u zamenu za seme krastavaca

Ja još nisam kupio ni zrno semenskog kukuruza čekam cenu :D
_________________________________________________Post je spojen: [time]1236979615[/time]_________________________________________________
Sad će i ostale semenske kuće da snize cenu :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh