Kukuruz 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene će biti ureje 100kg/kj , folijarna jedanput kada se prska od korova .

mityoo je napisao(la):
Recimo da je moj F02 imao razmak 21 cm i nije polegao a komsijin je bio na 26cm i bilo je poleglog! A kad smo uporedili rod ja sam imao 700 kg vise po lancu!

Ma kakvo vreme bilo gušća setva, uz adekvatno đubrenje, uvek daje bolje rezultate. Prošle godine sam F02 sejao isto na 21cm, i nije bilo ni malo poleganja, a rod je bio odličan...

ja cu ove godine 200kg ana i folijarno jer na dosta njiva je bačeno stajnjaka tako da cu možda i na 24 razmak
_________________________________________________Post je spojen: [time]1236523946[/time]_________________________________________________
branko je napisao(la):
mityoo je napisao(la):
Recimo da je moj F02 imao razmak 21 cm i nije polegao a komsijin je bio na 26cm i bilo je poleglog! A kad smo uporedili rod ja sam imao 700 kg vise po lancu!
da i koliko veštaka treba pa da se ide na 21 i koliko se isplati pri maloj ceni kukuruza

Ma kakvo vreme bilo gušća setva, uz adekvatno đubrenje, uvek daje bolje rezultate. Prošle godine sam F02 sejao isto na 21cm, i nije bilo ni malo poleganja, a rod je bio odličan...

neznam ali uvek kad sejem kukuruz gde je stajnjak razbačen netreba ni kg veštaka a sejao sam i na 19 razmak i uvek je bilo dobro

todor je napisao(la):
neznam ali uvek kad sejem kukuruz gde je stajnjak razbačen netreba ni kg veštaka a sejao sam i na 19 razmak i uvek je bilo dobro

Sa ovim se u potpunosti slažem. :D

a i svake godine sa mojim stajnjakom tj od mojih krava i što dobijem džabe od onih koji nemaju zemlju nađubrim oko 9ha

~Kiki~ je napisao(la):
Nemam pojma ni sam , nešto se razmišljam zbog najavljene suše . Ili predlog na koliko ići ? :sta:
ko je rekao da ce biti susa?
meterolozi?mani se njih,nisu kadri 5 dana unapred da pogode,a kamoli na 3~4 meseca.
i za zimu su rekli da ce biti najtoplija,pa svi znamo kako je bilo.

kiraj je napisao(la):
~Kiki~ je napisao(la):
I rezime na koliko da se seje 6010 , sa 100kg ureje !? :cao:

Na 28-30cm
Naravno da treba sejati u susnim uslovima redje, ali zar 30cm nije malo bespotrebno gubljenje prinosa?
To je po ha 46000 biljaka, puta klijavost recimo 0,9-imamo oko 41600biljaka po ha.
Nasuprot preporucenih 55000 :sta:
Ipak je to oko 20% mqanje.
Po meni sejati nove hibride na vise od 25cm je bespotrebno.
Imalo je smisla raditi to sa starim sortama koje su imale polozenije listove, ali danas mislim da ne.
Svako je imao slucaj da ima redji kukuruz, recimo da nikne 70%.Taj kukuruz nikad ne bude kao onaj koji je nikao lepo.Zar ne?
_________________________________________________Post je spojen: [time]1236540945[/time]_________________________________________________
I jos pitanje, ako neko zna-Da li je kasno da se naruce Pioneer semena tretirana POnchom,odnosno ima li ih u prodaji, i koja je cena tih semena?

goran1 je napisao(la):
jeste 6010 j esklon poleganju ja sam ga sejao prosle godine mislim da bolje rodi od 640 ali hoce da padne stabljika

I moja iskustva su takva i prestao sam njega sejati.
_________________________________________________Post je spojen: [time]1236541413[/time]_________________________________________________
Kasno je, primali su narudžbine do 20-og januara ako se dobro sećam.

dali je neko imao iskustva sa NS Tisa, kad rodi neverovatno rodi a kad podbaci... ili je mozda do mene?

KishRobert je napisao(la):
ja cu da probam tyrexx-a fao 580~600.
pakovanje je 50000 zrna,76e kesica.

inace ga proizvodi ragt seeds.
Ja sam imao prošle godine ,meni se ne sviđa jer ima samo od 14-16 reda zrna na klipu

NS-6010 sejem na 24 cm,predsetveno urea 200 kg/ha,setva oko 1 aprila prinos oko 12t zrna po ha
sa 19% vlage.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh