Kukuruz 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imao sam njiva i sa vecim ali to je prosecan rod u nasem kraju.

tisu sejem vec 3-4 godine do ove godine (prosle god) super nemogu da definisem tacno (uvek baba odvadi za marvu) lanjska sa 300kg 8 16 24 i 200kg ureje po kj nikad losije, imao sam je na tri jutra stalo je u cardak koji kruni vagon!Dok institut iznosi ogled iz 2005(6) na imanju Silak iz Temerina 19t suvog zrna te kukuruze sam video i stvarno su obecavali

KishRobert je napisao(la):
šandor je napisao(la):
Ja sam imao prošle godine ,meni se ne sviđa jer ima samo od 14-16 reda zrna na klipu
a sto,jel mali klip ili nesto drugo?
KWS i pioneer su bili bolji nasprem Tyrexa i mali klip i tanak , slićan je kao naš čuveni ZP 434
_________________________________________________Post je spojen: [time]1236552079[/time]_________________________________________________
Tyrexx :

Mi smo pre dve godine imali tisu i mogu vam predloziti da je ni slucajno ne sejete. Kad sam video kako se osipa pri kombajniranju,mislim kako se kruni,doslo mi da placem. Da ne preteram al' jedno 20% je ostalo pticama i misevima da se goste. Samo pioneer i to nesto raniji. Najkasniji F02 (fao 580).

Posto sigurno znate recite mi proizvodi li se jos 444 cu sam da postoj i 444ultra
nisam ga sijao kakva su vasa iskustva sa njim

Slazem se da svako podrucje ima svoj hibrid, ali eto u dva podrucja je podbacio. KWS ,po meni, cilja proizvodjace koji vole velik klip,lep za oko.Dok pioneer ima daleko manji klip,ali ga zato sejem na 19 cm bez problema.

Trebalo bi da se preracunas,ako vec nisi,sta je bolje: veci rod sa vise vlage ili malo manji rod sa dosta manje vlage. Posto ga skladistis u cardak verovatno nije tolika razlika,ali verujmi ja imam cardak u koji stane 3,5 vagona suvog zrna i kad sam se prepacunao koliko platim da mi utovare,pa okrune vise mi se isplati da ga krunim(posto imam svoj kombajn). Uglavnom tu smo da razmenimo iskustva i jedan drugom pomognemo :ppozdrav:

@ paorpaor Kukuruz sejem od 22-26 cm ,tako najbolje uspeva tu kod mene ,probao sam i gušće ali nije to to
@ Robert može da se bere beračem ,i ne kruni se ali... ja ga neću više sejati

Drugari branje beracom pa vozi kuci pa dizi u cardak pa vadi iz cardaka pa mrvi

odose ledja kad sve preracunas nista skuplje nije susenje ko ima svoj kombajn nema se sta misliti
zrno zakon

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh