Krunjaci kukuruza, koji su najbolji za jedno dobro domacinstvo????

Da li neko ima krunjac kukuruza proizvodjaca backo petrovo selo??Kupio sam jedan i sad ga remontujem pa mi trebaju neke slike.

To isto hoće i moj kum da pravi.Trenutno ima Univerzalov krunjač ali je mali za njegove potrebe a veći nov je skup.Kako je računao maksimalno će ga koštati oko 3.000 eura a radovi počinju na proleće.

Samo da te upozorim, nije to baš tako jednostavno sve uklopiti da radi dobro. Ja sam moj "usavršavao" tako da ti nebi preporučio da praviš, kad već imaš polovnih krunjača za male pare, jednostavno se neisplati.
Ako si zainteresovan, imam ja za prodaju ovaj u oglasima, ako ga neprodam kompletnog do proleća, ići će u staro gvožđe (ne ceo). Toliko o tome koliko se kod nas traže krunjači.

Da li neko zna gde mogu naci delove za krunjac kukuruza koji je proizvodio Backo Petrovo selo ? ?

U Petrovom selu gde je bila fabrika 100% Ne , jer tamo vec zadnjih dvadeset godina nema nista. Na placu se sad nalazi neka drvara ako se nevaram :sta:

Evo da vam predstavim i ja moju masinu za mlevenje kukuruza u klipu,naime radi se o pulufabrickom mlinu i polurucnom radu mog oca,sto se vidi na slikama. Kukuruz ubacujem lopatom za sneg gde ne stanu nikad manje od 15 klipova kukuruza,masina guta ko luda,mesaonu tako od 1000 kg, napunim za 1.5 sati,dok sa krunjenim kukuruzom napunim je za pola sat,jednostavno ne moze da zagusi jer ima motor ja mislim od 15 kilovati,zemlja se trese kad radi,za mene vredi svaku paru,kad vidim sa sta sve ljudi rade i muce se.Sve ukupno me je kostao 1500evrica:osmeh:

k1qps9.jpg

4v5wma.jpg

kd5184.jpg

2yunlzl.jpg

e evo i klipcica
View My Video

---------- Poruka napisana u 02:12 ---------- Prethodna poruka je at 02:06 ----------

Evo da vam predstavim i ja moju masinu za mlevenje kukuruza u klipu,naime radi se o pulufabrickom mlinu i polurucnom radu mog oca,sto se vidi na slikama. Kukuruz ubacujem lopatom za sneg gde ne stanu nikad manje od 15 klipova kukuruza,masina guta ko luda,mesaonu tako od 1000 kg, napunim za 1.5 sati,dok sa krunjenim kukuruzom napunim je za pola sat,jednostavno ne moze da zagusi jer ima motor ja mislim od 15 kilovati,zemlja se trese kad radi,za mene vredi svaku paru,kad vidim sa sta sve ljudi rade i muce se.Sve ukupno me je kostao 1500evrica:osmeh:

k1qps9.jpg

4v5wma.jpg

kd5184.jpg

2yunlzl.jpg

e evo i klipcica
View My Video

ima li ko da proda krunjac cakovec?hvala unapred..:)

---------- Poruka napisana u 10:44 ---------- Prethodna poruka je at 10:27 ----------

E jbg, a ja moj polovan koji naizgled i nije nešto, ali zato radi perfektno i ima dizel motor nemogu prodati ni za manje pare :sjasi:...
tesla o kojem krunjacu je rec? poz

Ja sam moj krunjač rashodovao, ostaje samo da se ostatak, odveze do otpada. Nemam više živaca, da ljudima objašnjavam da dobro radi, a i nemam više mesta da ga premeštam...

@ Leka to su ti krunjaci "somborac" stari vise od 50 godina, pravili su ih u somboru pa odatle i ime, prosloga veka, 60-tih godina. Imaju liveni bubanj kao na kombajnima, prvo su bili namenjeni za dzakiranje pa su vlasnici prepravili ili na spiralu (kao na slici) ili na elevatorni transporter. Cene se krecu od 1000 eura pa navise. Nemaju neki veliki kapacitet , i ako prebrzo okretas bubanj hoce dosta da lomi sapurike. Vidis i sam da su pravili pogon na pljosnati kais, dakle za stare " hoffer" traktore. poz.

Pre dve godine bio je takav na prodaju za 500 eura isto na kardan,Belić me je vodio da vidim,a nalazio se na salašu blizu obilaznice u Bačkoj Palanci

Pozdrav svima. Zeleo bih da kupim mlin koji je na slici, da li mislite da se isplati dati 800 evra za njega?

scaled.php

pozdrav svima da se i ja ukljucim u temu imam dva krunjaca jedan je ucinak oko 8t\h a drugi je krunjac cakovec 22t]h evo postavicu slike koristim ih za sopstvene potrebe a krunim i usluzno dosta..

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us evo i cakoveca

Uploaded with ImageShack.us evo i video od oba dva krunjaca http://www.youtube.com/watch?v=E3zqHRFR6VE http://www.youtube.com/watch?v=lZk4M3d3Gjs&feature=relmfu

Kakve su cene slicnima u oglasima?Da li je to sa njim mesaona ili samo ciklon u koji ide samlevena masa?

Nazad
Vrh