Krunjaci kukuruza, koji su najbolji za jedno dobro domacinstvo????

Aj slikaj malo taj elevator sto nosi sapurike zanimljivo mi stoji.Vidim da lepo kruni nelomi sapuriku.Jel se elevator moze okretati u krug?

Moze da se okrece u nekom radiusu od 200 stepeni. Sutra cu kruniti nekim komsijama pa cu slikati, resavanje toga da ide elevator u krug dosta mi je muke zadalo.

24n4qye.jpg
2ev3tye.jpg
16bhmv5.jpg

evo slicica samo mi nije jasno zasto ih ja ne vidim
Post je spojen: [time]1300908487[/time]

Extra je resenje samo se nevidi bas najbolje kako se drzi ta ploca koju dodiruju gumeni tockovi? :D ::svaka cast::

u profili zavareni u trokut nose jednu plocu 10 mm u nju je urezan kanal i slozene kuglice 62.06 lezaja
na njih lijeze ova velika ploca koja vrsi prenos i u nju je ukopan kanal a u sredini ima lezaj 62.06 z
onda opet ide kanal i kuglice pa ova manja ploca koja nosi elevator.

Da stvarno je super izvedeno to,nikad mi nije tako nesto palo na pamet pokretljiv elevator svaka cast za izum :ppozdrav:
A taj disk je ustvari iz 3 ploce pa ih kuglice odvajaju ili drugacije bas nemogu da skontam svaki detalj nije bas jednostavno napraviti ali vrlo korisna stvar

Stigao mmi je stroj...
14kb91z.jpg

rr5elh.jpg

2monvwk.jpg

danas sam nako probno ubacio dva tri sepeta,ali mi malo lomi komusu i ne oguli je do kraja,i malo lomi zrno ali mislim da tu jos treba nekog finog stelovanja...

Dragan27t@hotmail.com je napisao(la):
u profili zavareni u trokut nose jednu plocu 10 mm u nju je urezan kanal i slozene kuglice 62.06 lezaja
na njih lijeze ova velika ploca koja vrsi prenos i u nju je ukopan kanal a u sredini ima lezaj 62.06 z
Nesto slicno aksijalnom lezaju ako sam skontao dobro?

SAKULJAN-BUKUR je napisao(la):
Dragan27t@hotmail.com je napisao(la):
Nesto slicno aksijalnom lezaju ako sam skontao dobro?
tako nekako kao dva aksijalca. ali sad posle 2000 tona imam problem ploce su mekane i kanali se produbili tako da se ploce dodiruju pa znaju da zastanu. Tako da ovih dana planiram da ipak ugradim 2 aksijalca jest da su 200 e ali otplatice se brzo. Malo ce ih bit gadno ugradit ali se nadam da cu uspijeti.
Post je spojen: [time]1300918407[/time]

rr5elh.jpg

2monvwk.jpg

danas sam nako probno ubacio dva tri sepeta,ali mi malo lomi komusu i ne oguli je do kraja,i malo lomi zrno ali mislim da tu jos treba nekog finog stelovanja...
cestitam zemljak

da li neko zna kako se pokazao ovakav krunjac.
imam u ponudi jedan takav da kupim. ako neko ima iskustva sa ovakvim krunjacem neka podeli sa nama
prodavac mi kaze da kruni 4-5t/h

1z22k90.jpg

Nazad
Vrh