Krunjaci kukuruza, koji su najbolji za jedno dobro domacinstvo????

SUmadinac ajde nadji mi takav bez motora za 200e odmah da idem da ga kupim!!!! Ja nemogu da nadjem takav ispod 700e!!!!!!!!!

Ja sam imao ovakav čakovec u ponudi za 270 Evra,samo bez elektro motora,pogon je na kardan fabrički,nije skoro ni radio,čovek daje uz njega i spiralu za džakove,samo nije od njega pa treba da se ugradi.

1563a79.jpg

Sliku sam pozajmio sa ovog foruma,ako nekom treba telefon mogu mu poslati.

Ne bi sad izdvojio toliko ali mi vec prmamljiva cena ta 270e... Ako se ne proda za mesec dana (cim uteram neke dugove jos iz zetve!) pazaricu ga pa cu da mu namestim elektro motora...

- - - - - - - - - -

Ako neko zna takav jos negde moze i u losijem stanju nema veze ako treba da se farba i ako mu treba motor.... Bio bi mu zahvalan... :ppozdrav:

Ovaj gore na slici je moj krunjac, kaceno prije u ovoj temi.Ima fabricku spiralu za dzakove, samo nije slikana kaci se na ove bolcnove sto se vide ispod izlaza, i na ovaj desno. Motor je 2,2kw monofazni, 3 tone na sat, s tim da sam mu ja malo prosirio izlaz, i sad ide 4t. Inace 1984 god je i nista na njemu nije mijenjano, kruni otprilike 5 vagona godisnje. Fantasticna masina,i 270 e za njega je vise nego dobra kupovina.

I ja sam radio sa istim samo plavo crvene boje je krunjac i zadovoljan sam kako kruni... Hteo sam da ga napravim ali kad sam sve stavio na papir cena je dalek veca od tih 270e... Tako da sam odustao... Do jeseni i krunjenja cu kupiti jedan sigurno,ako ne kupim nesto drugo opet!!!

SUmadinac ajde nadji mi takav bez motora za 200e odmah da idem da ga kupim!!!! Ja nemogu da nadjem takav ispod 700e!!!!!!!!!
Drugar koji ima ovaj krunjač koji ja trenutno kopiram u izradi platio je 200 evra kao što sam napisao neznam dali ima godina od kako ga je uzeo e sad dali su se malo cenkali neznam, nemogu sa slike da pročitam tačno broj telefona sa nalepnice naziv firme se vidi to je selo Vlaška kod Mladenovca,ali ću otići do njega da prepišem broj a koliko će mene koštati napisaću kad ga završim dosad je koštao oko 5000 din.motor imam,treba mi oko 2 kvadrata lima možda manje i farba,imao sam remenice osovinu i cev za bubanj ostalo je kupljeno ali ukupne troškove videću na kraju.

Ajde molim te nadji mi brij telefona... Ja sam razmisljao da napravim imam osovinu kucista sve ali nemam onu cev koja kruni!!! Nemogu nigde da nadjem to kod mene!!!

Možeš samo malo razmisli,ja sam cev uzeo od kamionske boce za vazduh debljina zida je 3mm.po meni sasvim dovoljna,ako radiš veći prečnik bubnja,meni je 25cm.možeš i od boca za plin od auta,samo ti treba da nađeš malo veći strug ko ima da može da ti pravo odseče one ispupčena "flanše",ja sam bar tako radio kupio sam drugi lim doduše malo debli nego što sam planirao(6mm.) mislim da je 4mm. dovoljno neverujem ni ovi što ih prave da stavljaju deblje odsekao brenerom 2 kruga, malo ih doterao na strugu i selo je u cev kao d... na nošu, nigde ne baca. Na nju izvariš firiket 10x10 i bubanj gotov.Nezaboravi da pre nego što otvoriš rupe za osovinu na ta 2 kruga ili čela bubnja, uradiš tačnu podelu kruga na 6 ili 8 delova (stepenažu),zavisi koliko reda planiraš da imaš za krunjenje nadam se da si me razumeo na šta mislim ako ne čućemo se ćemo razjasniti i to je to.Srećna izrada.

Nisam znao da moze od automobilske bce da bude??? Ako je tako onda nije problem.... Mislio sam da je to tanko...

ја сам купио у руми бубнјар бпс са две срирале и додатком за дзакове коштао ме је 600 евра

Cao svima.Interesuje me da li je neko imao iskustva sa ovim krunjacem K8?
Interesuje me kapacitet,realna cena itd?
Hvala unapred :)
c1b377c69aa3_800x600.jpg

Poslednja izmena:
230120143770.jpg
230120143776.jpg
230120143782.jpg
Nas krunjac 3 do sad-prvi je bio na hranjenje(klip po klip)pre 30tak godina,grugi je bio slican ovome samo uzi i bez elevatora i onda je 99 menjan taj za ovaj od 1 metra sirine sa elevatorom i prebacen je motor sa starog Torpedo 45

Nazad
Vrh