Kruška

Koji su sistemicni a koji kontaktni fungicidi ili ti sta preporcujes?

abastate u kombinaciji sa nju filmom gde je ovaj drugi lepak

Poslednja izmena od urednika:
Гуглам њу филм и избаци ми Анђелину Џоли.:haha: Можеш ли ми мало боље објаснити тај препарат. А сутра морам трк код Стевића или Миција у апотеци ваљда имају.

Ja sam oprskao vasi sa tonusom. 2.5g na 8l vode. Zastitar mi je preporucio Actaru ali je nisam nasao....

Pre dva dana radio perfektionom ali kruskinu buvu nisam tada imao ili nisam vide,jutros obisao ima ih koliko hoces,da li da prskam sa kraftom ili da sacekam jos koji dan?

Ja sam do sada radio dva tretman armada+ulje , kada sam uocio pojavu jajasca i pored toga , ovih dana sam primetio brdo matorih i larvi izlezenih iz jajasca , kojih nema puno , ali na pojedinim mladarima sam ih uocio.. I moje pitanje je otprilike isto , da li cekati vecu pojavu novih jajasca i larvi ili raditi tretman odmah. Znam da je ranije pisano da se u fazi pojave jaja kruskine buve saceka da ona promene boju u zuto pa onda raditi tretma, a sta raditi sada kada ima i ovih sto lete , polazu jaja i vec ispiljenih larvi ?

ja koristim međuostalog tonus fobs harpun aktaru,i dosta dobro suzbijam kruskinu buvu i drzim je pod kontrolom,jedino prošlu godinu sam bio nadrljao zbog kiše i neprskanje,pa sam morao u 3 tretmana u razmak od 7 dana da bukvalno da okupam drvo,ako se zalite vi što ste malo nagrabusili ja bi odma prskao dok nisu procurele,posle je mnogo teze kad počne medovina da se sliva verujte,inače prskam svakih 15-20 dana redovno .juče sam baš prskao sve lepo i čisto mladari super,ali kad sam počeo da prskam buva kolko hoćeš po oči ulaze kosu,ja bi prskao nebi čekao.

Ја сам данас почео да проређујем Санта Марију по принципу као на сликама:

А било је мало и ервиније: а не знам одакле. До сада сам прскао 8 пута не речунајући један засебан Славол ВВЛ и калцијум.

YT1RDI posluyicu se sa tvojom fotografijom , nadam se da mi neces zameriti...

Po meni ovo nije ervinija, najvise mi lici da je ubod ose ili nekog drugog insekta i samo taj deo iznad se osusio , ispod toga ne ide susenje, opet kazam to je neko moje misljenje, a fotografiju cu postaviti malo uvecanu , da prokomentarise jos neko od kolega

KruAringiexclkeprored_01_zps1e3880ef.jpg

I ja tipujem na osu, kao i kanački, JER čini mi se da vidim ubode ispod. Osim toga, pupoljci odmah ispod kreću, čini mi se da je zdrav. Pastirski štap izaziva i osica i Erwinia i Pseudomonas.

ne dobija grana tu boju kad se susi.... grana je ugalj crna - to nija grana od susenja... al kako vam volja

Nazad
Vrh