Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
pavle85 je napisao(la):Bane imamo mi i znanja, nego je problem u glupom vodjenju poljoprivrede od strane drzave. Imamo idealne uslove( znam da se to stalno ponavlja) ali nemamo idealne ljude na vodecim polozajima. U zapadnoj Evropi se sve brzo menja u skladu sa potraznjom trzista(sortiment, uzgojni oblici, nova tehnika i tehnologije). Kod nas je divljina totalna. Evo ti par primera pa ce ti sve biti jasno. Uredbe i zakone iz oblasti vocarstva i vinogradarstva su do pre dve godine uredjivali zastitari a ne vocari i vinogradari. A evo ti drugi primer jos bolniji: U gradicu Blace i okolnim selima ima puno ljudi koji gaje prvoklasnu sljivu raznih trazenih sorti. Prosle ili pretprosle godine dodje im dogovoreno 10-15 slepera da kupe sljivu(sto za Rusiju sto za okolne zemlje). Pregovore o prodaji su vodili ljudi iz gradske uprave i dogovore cenu od 15din/kg sto je u sustini malo ali ajd sad u to vreme nije bilo lose. Kupci hteli da ziv novac daju poljoprivrednicima na ruke al ovi iz uprave nisu dali. Hteli su da od 15din 5 ide u kasu 2 u neku drugu kasu a da se 8 da proizvodjacima. I ovi nisu hteli tako da daju nego sve da ide seljacima na ruke. Na kraju ljudi iz uprave im naplatili kazne za pogresno parkiranje i oterali iz grada a sljivu nisu kupili.
Da li treba da ti pricam dalje ili ti je sve jasno? Ovo nema veze sa temom kruske ali sve je to u sustini povezano
BOSKOSOFIJA je napisao(la):KAKO DA ZASTITIM KRUSKU
e što se tiče parkinga,još malo pa će da bude i kod nas u Bečeju takopavle85 je napisao(la):Bane imamo mi i znanja, nego je problem u glupom vodjenju poljoprivrede od strane drzave. Imamo idealne uslove( znam da se to stalno ponavlja) ali nemamo idealne ljude na vodecim polozajima. U zapadnoj Evropi se sve brzo menja u skladu sa potraznjom trzista(sortiment, uzgojni oblici, nova tehnika i tehnologije). Kod nas je divljina totalna. Evo ti par primera pa ce ti sve biti jasno. Uredbe i zakone iz oblasti vocarstva i vinogradarstva su do pre dve godine uredjivali zastitari a ne vocari i vinogradari. A evo ti drugi primer jos bolniji: U gradicu Blace i okolnim selima ima puno ljudi koji gaje prvoklasnu sljivu raznih trazenih sorti. Prosle ili pretprosle godine dodje im dogovoreno 10-15 slepera da kupe sljivu(sto za Rusiju sto za okolne zemlje). Pregovore o prodaji su vodili ljudi iz gradske uprave i dogovore cenu od 15din/kg sto je u sustini malo ali ajd sad u to vreme nije bilo lose. Kupci hteli da ziv novac daju poljoprivrednicima na ruke al ovi iz uprave nisu dali. Hteli su da od 15din 5 ide u kasu 2 u neku drugu kasu a da se 8 da proizvodjacima. I ovi nisu hteli tako da daju nego sve da ide seljacima na ruke. Na kraju ljudi iz uprave im naplatili kazne za pogresno parkiranje i oterali iz grada a sljivu nisu kupili.
Da li treba da ti pricam dalje ili ti je sve jasno? Ovo nema veze sa temom kruske ali sve je to u sustini povezano
aremane je napisao(la):Danas sam bio u zasadu kruske sa sadnjom na 35 cm i na 70 cm.
Izgleda lepo, a videcemo za mesec dana sta ce da bude.
I bilo je to u zemlji Srbiji a ne Italiji
ilijat je napisao(la):Jel koristi neko Talstar 10 EC protiv lisnih vasi i kruskine buve? Ja sam samo to nasao, ne znam da li je dobar?
Predlazem da u ovoj temi (ili da se otvori nova tema Zastita kruske ) malo iskusniji u proizvodnji kruske pisu sa kojim preparatima i u koje vreme su prskali kurusku, mislim da bi ovo bilo svima veoma korisno jer je zastita kruske dosta komplikovana. Poz.
sajber seljak je napisao(la):danas sam dovezao pcele u krusku , otvorilo se 20% sveta osim kod fetelove gde je malo vise. pozdrav