Kruška

Ako je verovati semi onda ovaj stadijum kruske "mozda" moze do nekih minus 5 minus 6 da izdrzi...al koliko je verovati prognozi i to je pitanje. Dal vredi nesto raditi Epinom pred izvedravanje???

Kod mene je pupoljak počeo da se otvara - faza 2 sa fotke sa prethodne stranice - ali mislim da će preživeti ove najavljene mrazeve.

zdravo,ovo su kruske od prosle godine,cvetanje je proslo ok,opodeni su bili cvetovi,ali kasnije plodovi su poceli da ginu,kao na slici.
neki savet,hvala

- - - - - - - - - -

zdravo,ovo su kruske od prosle godine,cvetanje je proslo ok,opodeni su bili cvetovi,ali kasnije plodovi su poceli da ginu,kao na slici.
neki savet,hvala

Kolega, ne vidi se slika. Probaj da pronađeš način da postaviš sliku pa će svima biti jasnije i moći će da ti odgovore.
Inače jedan od razloga je i loše oprašivanje.

mozda erwinija
pripazi ako krenu i grane na tim mestima da crne i suse se seci ih obavezno

- - - - - - - - - -

20170419_183441.jpg
20170419_183446.jpg
20170419_183454.jpg
20170419_183459.jpg

U Madjarskoj je u legalnim tokovima i registrovan je za tu namenu. Cena je oko 4000din. Imas na google vise informacija o tom proizvodu, kao i sajt proizvodjaca.

Kanacki je inace napisao sve tacno. Ja sam ga koristio 2016 godine a 2017 nisam nista koristio i nemam ervinije. 2015 sam imao vrlo malo ali smo sekli makazama sve i to u 4 navrata sa radnicima.

Streptomicin sulfat se nešto i ne može naći po apotekama u polednje vreme. Ne znam o čemu se radi.

Ne znam ja nisam za antibiotik, ja sam sada skidao cvet sa stabla gde god sam video, jer ne zelim susenje vodilje kao sto sam imao na jednom stablu, sada sam video - jedina sadnica, jedino mesto i to cvet ispod svih mogucih grana.... seci vocku na 0,4m...

Ne moras celu vocku, dovoljno je 5-10cm od cveta. Mi smo radili makazamo i samu infekciju i bilo dobro. Naravno svakih par dana prolazis i pratis. Krvav je novac vocarstvo

Ma vec uslo u stablo susenje, pa sam 15 cm nize isao od vidljivog susenja... prekalemio sam je sa madam Verte kad je vec popusila

hr_madam_verte.png

Posadio sam juce po 3 komada vilja, lubenicarka i kaludjerka.

Te mi se zatekle, oce li biti da se jede sto se tice oprasivanja?

Ja sam imao, odnosno deda je bio to sadio pa je ostalo kao staro voce lubenicarku i bostanku.
Bostanka mi je mnogo lepsa.

Inace otac je zasadio , santa mariju , krasanku i kaludjerku.
Ovog vikenda sam se dvoumio izmedju julske lepotice i karmena i
rasadnicar u koga tata ima poverenja mu je preporucio karmen i uzeli smo jednu sadnicu.

Nazad
Vrh