@aleksandar 77 Kao što @oktopod reče ako se kvalitetno izliju, nema problema. Ovi moji su liveni 1990 stojali u vinogradu do 2012, i kad je vinograd izvađen izvađeni i oni i sad ponovo služe.
@kanački Uh druže, po meni je loše bilo, tj Viljamovku mi je sva izmrzla, tako da sam nje imao jako loše, možda 5 kg na 60-ak stabala, karmen sam imao možda oko 1,5 kg po stablu, dok mi je najbolja bila santa marija sa oko 5 kg po stablu . Imam još 10 kom kaluđerke na kojoj nije bilo ni jednog cveta, i 10 kom meni neke nepoznate, tu je bilo 5-6 plodova (plodovi zeleni, unutra belo meso a sazreva krajem jula, početkom avgusta). E da, i imam još Butire 3 stabla, oko 1,5 kg sam imao uklupno sa te tri a njima je druga godina. I još od dvogodišnjih imam Konferans, imao sam ukupno 5 plodova na 2 stabla, nisam ih merio, ali možda oko pola kg.
Tu zelenu što neznam koja je i kaluđerku ću ostaviti još sledeće godine, a ako nerode, vadim ih i ubacijem nešto drugo, možda ostavim po jednu dve od njih.
Tako da je šarenilo što se tiče prinosa, ali najveći problem je bio onaj kasni mraz u aprilu, koji je dosta roda odneo...
Sad sam posadio još 4 Turandota da vidimo kakav je on.