Evo pročitah svih sto strana na trmu kruške i Boga mi može se dosta naučiti, za par dana mi stiže rezultat sa analize zemljišta i onda ću videti šta ću i kako ću saditi. Već sam pisao u jednoj temi o mojoj parcelici (50x12m) ali ću korisnog prostora za voćnjak imati (35x10m) i tu prema nekim mojim procenama i računicama mogu "zabosti" oko 120 sadnica po principu guste sadnje. Međuredni razmak 2,1m i razmak među stablima 1,2m na žici, naravno ako analiza bude povoljna za takav vid sadnje tj za tu podlogu. Planirao sam sledeći sortiment 100 kom Viljamovke i 20 kom oprašivača (junska lepotica, butira, santa marija). Danas sam imao prve radove na parceli krčio sam neke samoraste đžanarike pošto na tu parcelu niko nogom nije kročio preko pet (5) godina, sutra treba da dođe čovek da uzore i isfrezira. E sad na toj parceli postoji pet dunja koje su usled nebrige zažbunile, a ja bih hteo da ih ostavim pošto lepo rode zanima me kako da ih kultivišem i kada pa da to bude normalan oblik stabla a ne žbun? Takođe dogodine planiram sadnju kruške na još jednoj parceli od 1/2 jutra(105x27m) samo moram prvo doterati papirologiju u red da mogu da je nakačim na gazdinstvo. Tamo bih išao međuredno 3,7m, a razmak među stablima takođe 1,2m tako da bih se uklopio u sedam redova sa po 88 sadnica što je negde oko 615 sadnica ukupno. Ovu manju parcelu cu ovekovečiti fotkama od početka pa do kraja danas sam napravio nekoliko fotki one đžungle pa ću kad sve dođe pod konac da objavim ovde. Da procenite moje drage kolege dal sam i koliko dobro odradio posao sa obzirom da sam totalni početnik u voćarstvu i nemam pojma niočemu.