Kretanje cena tovnih pilića:jednodnevni,žive vage i očišćeni.

Na trenutnu cenu za uradjene od 140din,ni ne pomisljam da ubacujem,samo male turice od 20-tak kom,pola za sobstvene potrebe,a pola za komsiluk :D

Na trenutnu cenu za uradjene od 140din,ni ne pomisljam da ubacujem,samo male turice od 20-tak kom,pola za sobstvene potrebe,a pola za komsiluk :D
Ja neznam za takvu cenu, ali sam cuo da je neko u komsiluku platio 140 din. zive vage, naravno to se radi o moloj kol. 20/30 kom. Raditi se mora pa kako ispadne, kada je kuk. 14 din. soja 45 nadamo se nekoj matematici. Inace koliko sam cuo pocela je potraznja za pilice , pijacari koliko sam cuo zovu i nude 115/120 din. za zivu vagu, sto je ipak neki pomak

To je jos lov u mutnom.Cena stidljivo ide gore.Kod mene pijacari vec 2 nedelje placaju 150.Na malo idu i 170.Uredjeni od 220 do 250.Ne razumem zasto bi neki pijacar placao manje od Matijevica,koji uzima na slepere,zasto bi neko placao uredjene manje,nego pomenuti zive i zasto bi sveze uredjeni bili jeftiniji od onih modrih,odmrznutih na akcijama.:sta:
Bojim se da nekad i sami sebi obaramo cenu,a spekulanti imaju ekstra profit.Dok je bio Zrenjanin naj jeftiniji i vukao cenu dole,sad ispadne Jagodina.
A cenu sveze piletine da formiramo prema ceni nekih matorih kokosaka,koje se tamo prodaju prosto ne ide.

Da i ovde je cena malo krenula gore,nista znacajno ali je mali pomak.I ja sam ubacio turu od 600 kom.Valjda ce biti tradicionalno bolje stanje sa cenom pocetkom aprila,tome se svi nadamo.Mada vise stvarno skoro da nema pravila u ovoj drzavi,sve su pokvarili sa uvozom kojekakvih otpada iz inostranstva.Jedino jos tesi cinjenica da bar znamo sta iznosimo deci na trpezu da jedu,nije ni to mala stvar.

Једнодневни усељени 19.02.2015г. "Кобб 500" цена 40.динара комад.Мала турица.
oavnv8.jpg

Jednodnevni za 12.03 60,0 din. za komad, a tronedeljni za isti datum ostali na 185,0 din za komad.

Pozdrav svima,pocinjem i ja sa uzgojem tovnih pilica,uzeo sam za pocetak turu od 100 kom...

- - - - - - - - - -

Placeni 60 din kom.,stigli pre 3 dana...

Nazad
Vrh