Kredit za poljoprivrednike

Tako je. Treba ti predračun i ostali papiri koje ti traži banka. Sve u banci završavaš. Samo još to nije krenulo. Kažu sad od nedelje...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
A kazi mi drug,jel znas mozda koje jos papiree trazi banka ,i da li treba neka garancija,menice,ili zirant koji je zaposlen i ima stalni radni odnos itdd???
Jel mora da je regulisano svee za pio fond da ne dugujes nista ???
Ne radi se o vecoj sumi novca ,mozda oko 3 tone djuburiva mi treba...

Traže banke potvrdu iz poreske. Ali neke imaju toleranciju na dug. To zavisi od banke. Obezbedjenje isto zavisi od banke do banke ali uglavnom ide samo menica... Od papira ti uglavnom treba predračun, potvrda iz poreske, svi papiri o gazdinstvu i to je to od prilike... Najbolje odeš u banku i čuješ sve na licu mesta

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Nisam citao detaljno lakse mi je ovde da pitam :) hoce biti i za nabavku mehanizacije? Ili samo repromaterijal

Sent from my iPhone using Tapatalk

A kazi mi drug,jel znas mozda koje jos papiree trazi banka ,i da li treba neka garancija,menice,ili zirant koji je zaposlen i ima stalni radni odnos itdd???
Jel mora da je regulisano svee za pio fond da ne dugujes nista ???
Ne radi se o vecoj sumi novca ,mozda oko 3 tone djuburiva mi treba...
Ove nedelje bi trebalo da se raspiše javni poziv pa će sve pisati u pravilniku. Vi svakako možete da odete u banku i da se raspitate

Nisam citao detaljno lakse mi je ovde da pitam :) hoce biti i za nabavku mehanizacije? Ili samo repromaterijal

Кредитна подршка намењена је финансирању текуће производње и инвестиција – од набавке механизације и опреме, до куповине стоке и обезбеђивања обртних средстава.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде завршило је измене Правилника о условима и начину остваривања права на кредитну подршку, чиме је створен правни основ да већ крајем наредне недеље буде расписан јавни позив за нови циклус повољних пољопривредних кредита.

Оно што је најважнија вест за пољопривреднике јесте да каматне стопе остају исте као и претходне године. Фиксна каматна стопа износи 3% на годишњем нивоу, односно 1% за физичко лице са пребивалиштем које је на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, односно које је навршило највише 40 година живота у текућој години, односно које је женског пола, и 0 % за набавку ђубрива. Разлику до пуне тржишне камате субвенционише држава, што ове кредите чини једним од најповољнијих извора финансирања на домаћем тржишту.

Физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства и предузетник може остварити право на кредитну подршку под условом да је укупан износ кредита до 6.000.000 динара, а правно лице под условом да је укупан износ кредита до 18.000.000 динара.

„Желимо да пољопривредници у нову производну сезону уђу мирни и финансијски стабилни. Овакве камате јасна су порука да држава стоји уз своје пољопривреднике. Наш циљ је да новац буде доступан онда када је најпотребнији – у тренутку сетве, набавке стоке и нових инвестиција“, изјавио је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде проф. др Драган Гламочић.

Кредитна подршка намењена је финансирању текуће производње и инвестиција – од набавке механизације и опреме, до куповине стоке и обезбеђивања обртних средстава. Циљ је да пољопривредна газдинства лакше премосте сезонске трошкове, унапреде производњу и уђу у нови циклус сигурније и стабилније.

Изменама правилника уводи се обавезан јавни позив, како би цео поступак био транспарентан и јасан за све учеснике. Пољопривредници ће захтев подносити директно банци која има уговор са Министарством, у року који буде дефинисан јавним позивом. Истовремено, продужени су рокови за достављање документације након пуштања кредита за набавку животиња, чиме се излази у сусрет сточарима и специфичностима њихове производње.

„Овим изменама поједностављујемо процедуре и дајемо више времена произвођачима да уредно испуне своје обавезе. Хоћемо да систем буде јасан, транспарентан и фер према свима“, додао је министар Гламочић.

Министарство позива све пољопривредне произвођаче да се већ сада обрате комерцијалним банкама које сарађују са Министарством, информишу се о условима и припреме документацију, како би спремно дочекали објављивање јавног позива.

Држава наставља да стоји уз пољопривреднике, обезбеђујући стабилан и повољан приступ финансијама тамо где се производи храна и ствара нова вредност.

Uzimao sam taj subvencionisan kredit i sad mi je rečeno da im ne treba ništa od uverenja iz poreski i tome sl. samo da dodjem do njih

Da li moze i polovna mehanizacija uz ugovor kod notara ili samo nova moze?

Nazad
Vrh