Kredit za poljoprivrednike

Za polovnu mehanizaciju,traktore,prikljucne masine ,kombajne, ako se dize kredit ,tu samo u obzir dolaze klasicno banke ,pa koja ispadne povoljnija ?,ovo ministarstvo poljoprivrede,razvojni fond vojvodine i ko jos tu postoji ,oni su tu samo za nove masine ?.Da se razumemo,nisam nikad dizao kredit i spram toga nisam obracao paznju uopste na sve ove podsticaje,povracaje,kamate itd itd...
Mozes u razvojnom fondu vojvodine da uzmes za polovnu. Ja sam 23 uzeo polovan belorus
( skoro kao nov) Preko razvojnog fonda.
Ide grejs period godinu dana, i onda 2 % fix kamata plus euribor 6m, sad izadje kamata oko 4.3 % godisnje. Nisam mogao u nijednoj banci takve uslove da nadjem....

Hvala na odgovoru.A kako im dokazes da si kupio tu masinu neku ,tj jel uopste i mora da se pravda kupovina odredjene masine ?.Koliko dugo traje taj proces dok ne dobijes pare od njih ?.I papirologija,mogu zamisliti ,sigurno jedno 10-15 kojekakvih cuda treba nabaviti kao uslov da prodjes ...

Ne znam koga si pitao ali u banci mozes da dobijes pare na “rec” pa kad kupis masinu da dokazes ili saobracajnom ili ugovorom o kupoprodaji.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hvala na odgovoru.A kako im dokazes da si kupio tu masinu neku ,tj jel uopste i mora da se pravda kupovina odredjene masine ?.Koliko dugo traje taj proces dok ne dobijes pare od njih ?.I papirologija,mogu zamisliti ,sigurno jedno 10-15 kojekakvih cuda treba nabaviti kao uslov da prodjes ...
Ima dosta papira, svasta nesto treba od uslova. Ali nije ni to toliko komplikovano, skupi se za nedelju dana sve. Nego oni imaju neki upravni odbor koji zaseda i odobrava kredite jednom mesecno nekad jednom u dva meseca. Znaci prvo skupis papire sve pa onda odbor odobrava. Ide hipoteka na 1,5 od kolicine para koju uzimas, racunaju hektar 10 000 e ( kod nas je lanac toliko).
Kao dokaz kad prebace pare im saljes overen kupoprodajni ugovor za traktor u mom slucaju sa sve saobracajnom na mene.🙂

Nazad
Vrh