Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
MIRBAN imam parcelu odmah iza sela zemlja prve klase jako plodna zemlja upitanju je basta od 22 ara,basta je dugacka oko 80 metara. Prekoputa te baste(nema puta izmedju) nalazi se basta koja ako je kisno prolece redovno bude poplavljena ali samo ona moja nikad ne plavi, siguran sam da na 40-50 cm dubine nalaze se podzemne vode na toj mojoj basti, dok je kukuruz u ataru goreo i odbacivao lisce na ovoj basti nijedan list nije bio odbacen kad se kukuruz sav u selu osusio ovaj je zelen jos uvek bio i na kraju kad smo ga obrali prinos je bio oko 10t/haPrdragi hoces da kazes da oni racunaju tako da kod mene ne moze da rodi dobro kukuruz uz navodnjavanje kao u Vojvodini? Pa prosle godine kad je ovaj odozgo polivao kad god je on hteo ili one 2014 ( ne ponovila se) kad je bila poplava ja sam imao prinos od 13 t/ha suvog zrna a sejao sam ga na 25 cm i bas i nije bio neki sklop. Pa sigurno da sa ovakvim sistemom ne bih sejao na taj razmak vec na 18-19cm i sa dobrim djubrenjem i prihranom kroz ovaj sistem a sve prema preporuci ljudi od kojih uzimam sistem treba da bude prinos od preko 15 tona. I ako je prosecna cena 15 din/kg, a daj boze da bude veca, koliko to onda izlazi sa ovih 5 ha. Msl da su mi iz AIK banke rekli da ja uz ovaj sistem mogu da imam max 12 t/ha suvog zrna sa 14%vlage na sta sam im se ja nasmejao i zahvalio na dobroj analizi i proracunu.