Kotobanje

2019. ostane mi jedna prikolica klipa ne istovarena... imao neku kasno posejanu soju, treba prikolica, juri, žuri, nemam kad da ubacujem to u čardak i ja uhvatim neku ceradu, razvucem po zemlji i iskipam kukuruz ispred elevatora. Sve ubaciću danas-sutra, mrzelo me samo tako pošto sam te godine rešio da više ne berem u klipu (tako da je to bila poslednja prikolica klipa), prebacio neku ceradu pocepanu preko, to vetar razjebao, pao i sneg, jedan, drugi... To je tako stajalo do kraja marta. Parkiram krunač pored, i ubacuj u krunač... Propao je samo onaj klip koji je ležao na ceradi. Ono od gore što je bilo, nekih 20 cm, bilo je zrno bledo i belo kao sir, ali nije bilo kvarno.

U Kanadi i Francuskoj koriste ove ogromne kotobanje i uglavnom uopšte nemaju nikakav krov. Što kisne to se i osuši. Ima dosta snimaka gdje ih pune i prazne, nema kvara ništa.

Ja na mom cardaku nemam krov. Visok je 6metara i vetar sve izduva. Pre par godina kad je bila susa ostalo je pola cardaka (50tona) za sledecu godinu. Svinje su ga jele bez problema. Dve godine je kisnuo i nije mu bilo nista

Sent from my iPhone using Tapatalk

4х4 цм окца и 1,8-2,2 мм дебљина жице зависи на шта налетиш. Ваљала би што дебља али и произвођачи се покварили па гледају што тање жице да користе за плетење.

Pročitao sam sve ali šteta slike su izbrisane, zanima me dali se može od armaturne mreže složiti koš, kotobanja za kukuruz. Uzeo bi jednu mrežu i zarolao u krug ispalo bi visine 2.2m i u prečniku 2.8m ako sam dobro izračunao radio bi takva dva za svoje potrebe bi mi bilo i više nego dovoljno. Dali če se kvariti kukuruz unutra i dali staviti cijev u sredinu za luftanje ? Bilo bi uzdignuto na betonu i pokrito sada ne znam dali sa nekom ceradom koju bi skidao kod punjenja ili bi išao lim gore

Bilo je takvih slika sad dal na forumu ili fejsu ne znam, tacno tako armaturna mreza u krug, i posle ona unutra ona savitljiva sa kockicama, neko stavi tunel unutra , neko ne. Na jednoj slici je bas bila pokrivena kamionskom ceradom koja se posle skida

Мораш две мреже саставити и спојити их у ваљак. Изнутра ако иде клип стави жицу за ограде, а покривка одозго и није потребна ако га пуниш скроз у врх.

Nazad
Vrh