Komentar na situaciju i dešavanja u agraru

Lule, za bostan ti treba mnogo članova porodice, ako hoćeš da se što manje nerviraš. Jako je teško naći radnike, nije problem ni dnevnica, već što nema radnika

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Poslednja izmena:
Lule, šta ti još fali osim pameti?
Za bostan ti treba mnogo članova porodice, ako hoćeš da se što manje nerviraš. Jako je teško naći radnike, nije problem ni dnevnica, već što nema radnika

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Hvala na vredjanju odmah

Cekaj neko rece tece milioni sad odjednom,nema radnika tesko je,citava porodica potrebna

Aj dogovorite se vas trojica sto pisete da ce mali propasti jer neznaju da rade-----ima koji kazu da MALI NI NECE da rade--- sve pise u temi---kako i sta pa onda pisite ovde

Na jednom katastarskom jutru lubenice OVE GODINE je u prihod kapnulo milionce kao od sale. Evo u selo stizu novi traktori sa sve plugovima ko je sejao 2-3 jutra lubenice ovde godine. Znaci nije sve tako crno kao sto izgleda,ima zarade samo ko hoce da radi.
Ja ga ne sejem od 2017-te.
A prošle ,kad ga niko nije hteo ni po 5 dinara?

Radim samo ono sto mogu sam da uradim.

Otisli smo u aut sa pricom.
slazem se ali ti si pokrenuo glupu pricu

ono sto je sigurno da oni stocari koji su rizikovali tako reci sa skupom hranom(jer je nije bilo) sad imaju poprilican dobar ---astal--

pricam za goveda
svinjarstvo je opet zajebala ova kuga
evo 280din svinji
a prasici 320din
nigde logike

sutra pravim boks za moje (oko 13-tog se prasi prva krmaca)

Hteo sam da kazem da nije bas sve tako crno kao sto se pravi. Neko ima stoke,neko ima povrtarstva nekog ce iscupati repa itd ko svastari taj nece osetiti ovu losu godinu sto se tice zitarica.

Pa neznam bas kolega jer opet nevidim razlog na osnovu slabe cene zitarica da bikovi naprimer budu 2.9 i vise evra

To cemo jos videti kako i sta

Jecam 15din,zito 20,kukuruz oko 15do 17din
Lakse je ovima da uvezu meso nego da bude skup otkup

Videcemo

Neko je vec rekao da ima istine u svakom komentaru i to je tacno . Mali odavno vise ne mogu da zive samo od ratarstva i mislim da su to svi shvatili . Resenje je jos neka povrtarska kultura . Ali moze se i tu doci do problema . Evo recimo svi cemo sledece godine posaditi lubenice na 1kj i sta ce se desiti ? Ili da svi posadimo.te gerbere . Potrebna je strategija drzave i da drzava kaze u kom smeru seljak treba da ide . Ovo sve je presipanje iz supljeg u prazno .
Stvar je jednostavna . Drzavi njihovi gradjani nisu na prvom mestu nego stranci i njihove investicije . Danas se oglasio i Zoran Drakulic ( privrednik ) koji prica kako nije fer da Kinezi placuju 60e struju a nasi privrednici 130e .

Koliko sam shvatio ovu diskusiju do sada:Nije nama loše nego ne radimo posao koji bi trebalo da radimo jer je ova godina dobra za kikiriki,jorgovan,masline a ne za žito,kukuruz,suncokret.Mi mali iz gleda moramo menjati način razmišljanja i sada treba da damo velikim višak zemlje a mi da ostavimo sebi po 1 ha i posejaćemo kulture koje nam donose milionče prihoda.A koje će to biti kulture reći će nam ovi što smo im dali zemlju u zakup.Pojaviće se višak zemlje u zakup i pašće cena arende.

@Zoran0230 - taj rad Zoki . Evo ubuduce cemo agitovati da svaki paor posadi bar pola lanca lubenica . To se moze odraditi . Vrlo brzo ce nas u top staviti ovi sto rade Ha lubenica jer ce se na taj nacin oboriti cena 😊

Nazad
Vrh