Komentar na situaciju i dešavanja u agraru

Evo jos nekoliko saveta za restriktivne mere u poljoprivredi...ove godine sam sejao kukuruz na 22,5 cm,kad su culi promoteri semenskih kuca skakali su dva metra u visinu jer cu da potrosim 10% manje semena...sledece godine sejem na 25 cm,sto je 20% manje nego svih ovih godina!Smatam da se u narednom periodu treba uzdrzati od kupovine nove mehanizacije,sto ce doprineti da i prodavci iste osete poteskoce...takodje treba bojkovati i Radoslavove promocije nove mehanizacije jer podsticu na kupovinu!...ostale njegove video klipove gledajte,lajkujte...moja poruka Radoslavu: Dok se ne popravi stanje u poljoprivredi,ne promovisi i ne reklamiraj novu mehanizaciju!

Ја сам већ једаред писао а једој од тема...циљ је да нас нема у селу, у пољопривреди ..под нас милсим а нас сите, мале у првом кругу уништења сељака....јер све ово што се ради, ради се да дођу мултинациоалне компаније, да оне покупе земљу и да исту обрађују, а да се сви људи стрпај у градове и да живе на њиховој милостињи и да од њих зависе. Када ти као јединка на селу имаш буквално све од хране, не зависиш од њих, е онда ти исти не могу баш тако лако да ти управљају животом. А када останешђбез свега тога, помирићеш се и радићеш за тепсију рибе и шаку пиринча...а то је контрола људи...

Прво морамо ми мали да нестанемо, а онда ће стати и већи од нас, да би на крају дошли они крупи...који се воде, ако естане мали, ја ћу радити више и имаћу више...е ту греше...јер ово што се трреутно води је светски рат, а ове цене житарица су баш такве како би се Русија добела до просијачког штапа...јербо онај новац који се упумпава у украјину је без покрића, а само јефтиом храном се иста може пиразити на дужи временски период...ово уопште ма везе са влашћу код нас, јер она је да се е лажемо од 5.тог октобра одавно туђинска и за њихове интересе ради...

Cim neka frka da mali nestanu, definicija malog poljoprivrednika nije mi jasna jel to površina koju obradjuje ili promet preko gazdinstva, ja imam utisak da bi tu svako svakog da unisti da mu ne smeta jer mu zauzima neki prostor pa kao ovaj veci ne moze da dise, ja radim 10 h pa ima veci Zile radi 50 h, pa ima jos veci Bane sa 500 hektara a od Bana veci Jovica sa 1000 hektara a on je kerov **greška za Deltu a Delta nista za Matijevica a svi se zajedno usrali kad je trebao Tenis da dodje sto bi se reklo i nad popom ima pop i da umesto jedni druge pomazemo druzimo se dok smo zivi mi se gledamo preko nisana zbog prasine

Не бих се сложио да је бруто 100к динара, јер зависи од низа параметара...нас које је невреме спичило, ми нећемо имати на појединим кулутрама ни 50 000 динара бруто....а на неким је нулица и то велика....
1.000 kg/k.j suncokreta puta neka bude 44 rsd=100.000 rsd!Baća, dobra ti je matematika, zaista.
Kao kada prosečna plata od 750 evra preračunata u dinare izađe 55.000 rsd...
Cepidlacite ga mnogo i hvatate se suncokreta kao da je samo vama popadalo.
Evo da preciziramo zito kuruz oko 100k nedovoljno da pokrije troskove proizvodnje. Suncokret gola budza,soje nemam nisam upucen. repa ce opravdati ulogu favorita ove godine.

Ovo sve sto se desava je vec vidjeno kroz istoriju samo u drugom ruhu.
Povucimo paralelu recimo sa Francuskom i njihovom revolucijom sa kraja 18tog veka.
Nacin odevanja je za njihove Lujeve, vlastelu i feudalce je bio abstrakcija za to vreme, pa homoseksualizam, pa ko zna jos kakve lose navike.
Sa druge strane seljaci goli i bosi.
Ima jos puno primera u istostriji i sve se desava ciklicno.
Na nasu zalost mi smo samo rodjenu u losem momentu. Neki drugi klinci ce dizati revoluciju i morati da ciste za nama losima.

Evo da preciziramo zito kuruz oko 100k nedovoljno da pokrije troskove proizvodnje. Suncokret gola budza,soje nemam nisam upucen. repa ce opravdati ulogu favorita ove godine.
mozda si pogresio u objavi?

napisao si 100k po jutru?

mislio si na hektare ili...???

ako nisi zaista te matis muci i to dobrano

Bla bla bla samo se hvatamo ratarstva i price oko njega. Ovu godinu ce povrtari pamtiti jer je njihova godina, u zadnjih 10 godina ne znam da li su dobro prosli kao ove godine. Ali to nece niko da radi...samo sto moze sa guzice.

Pre dve godine se desila anomalija poremećaj na trzistu pa se ekstra zaradilo u ratarstvu sad je opet anomalija cene se nivelisu vracaju na staro e sad prelijte onu zaradu na ovu godinu i opet dobro uzmite prosek 5 godina unazad na svakoj kulturi opet zarada prosecna ili kod doktora po terapiju jer ovo kukanje nije na bazi zdravog razuma

Gledajuci situaciju u mom mestu (sto je nerealno za sire gledanje situacije)
Zita 4-5t
Kukuruza 5-6t
Suncokreta (kome nije palo) 2-2,5t
Iznete tonaze su po k.j
gde se ti tu uklapas u 100k po jutru?

pa i da gledas ove gornje prinose koje si naveo,deluje da imate otkupne cene vece od nas za 4-5din vise

Који бре кукуруз..па мени 80% кукуруза у црну земљу сабијено, шта мисиш ту ће да роди једно 6т/кј као код иог коме олуја ије закачила ништа од усева....

Па није мени ридило 6т/кј жита да могу да имам 100к бруто или више...код нас у селу нико пребацио није био 4т/кј, велика већина је имала око 3т/кј....где јњ ту 100к динара бруто...и велики су код нас били са приосима ко и мали....ни бољи а ни гори...

Полако, ће да видиш за ту твоју репу, ко ти гарантује да ћеш имати квалитет исте...прво скочи па реци хоп....или на крају бич пуца...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh