Kombajnski motori

Ovo bi mogao biti uzrok i kod tebe. Stari semering je napravio kanal a novi kada upadne u to nema šanse da dihtuje.
Ah, da. Mislim da je pravi naziv ovog dela hidraulična glava, ali nisam 100% siguran. Na njega se šarafi zupčanik za pogon pvp, odnosno ubada se osovinica za pogon pvp (u zavisnosti od tipa pogona).
Rotor je hidraulicna glava

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

U stvari rotor i hidraulična glava idu uvek u kompletu (sklop) i ne mogu se posebno kupiti a ovo sa Sinišine slike je pogonska glavčina...
Pogonska glavčina je kao nova ali sam je kod strugara samo "umio" finom šmirglom i stavio 2 nova semeringa tako da tu nebi smeo propuštati.

Nisam više pametan...postoji li šansa da pumpa više gura goriva na dizne i da ono ne sagori i pored karika siđe u karter?

To je neka teska misterija, moj drug je isto imao te probleme na 143 i sve je zivo probao i radio isto i pumpu i dizne i opet isto i na kraju je ubacio mercedesov motor dok na 142 nije imao uopste tih problema

A na šarafu te glavčine, da li možda tamo pušta? Mislim da mi je rođak pričao da je davno imao takav slučaj.
Može se desiti da motor ne sagori gorivo ali onda furnja ko lokomotiva.
Ovaj moj bivši bošista je isprobavao pumpu tako što je nagruva na par bari i ubaci je u vodu da vidi da li negde pušta. Ja sam tako AC pumpe proveravao.

Ova nova glavčina nema tu osovinicu unutra već to vratilo sa tegovima unutra direktno izlazi iz pumpe i na njega se stavlja zubčanik pričvršćen maticom...
Znači dva semeringa poz.156 idu direktno na vreteno poz 154 i spolja na telo pumpe...

Nazad
Vrh