Kombajnski motori

Ja te pitam,sta to njoj fali?
Da li si kazao da ja uzmem tesanjsku,pa ja tebe pitam,sta to njoj fali kada ti preporucujes lika za remont?!

Ja uzeo tesanjsku za imt , rekli mi u trgovini kao to je prva ugradnja , nije izdrzala ni godinu dana , dobro da mi nije i hladnjak stradao, losi lezajevi ili los semering, probao je popraviti ali onaj keramicki indijski semering uvijek polomim, zurilo mi se i uzeo drugu ali ne Tesanj vec neku napravljenu u Zagrebu, koja je malo jeftinija , citava gusana za razliku od one koja ima kuciste aluminij, radi vise od godine dana , koliko ce zavisi isto od kvalitete lezajeva/semeringa.

Da li neko moze da mi da broj od nekog majstora za dajc motore? Zakucao mi motor na djuri pa mi treba expresno sredjivanje.

Potreban mi je stručni savet od ljudi koji se razumeju u motore da mi kažu da li postoji uzrok zbog čega je motor na Djuri Djakovicu izbacio čep od bregaste osovine i izbacio svo ulje napolje?? Pre godinu dana je radjena generalka, od onda do sada uradio je nekih 150 jutara kukuruza, suncukreta i pšenice. Kada se motor ohladio probali smo da ga zaverglamo i ustanovili smo da je u pokretnom stanju tj. nije blokirao. Šta dalje ciniti??? unapred HVALA

Najcesce zato peni jer pumpa propusta negde ,znaci vrti ulje u sebi i mesa sa vazduhom , ici ce jos jedno vreme ili je pri kraju , isti slucaj sam imao i imam i dalje ali u manjoj razmeri nego dosad . Rastavio pumpu izvadio pogace i na ravnom brusu izravnali i koliko je skinuto sa pogaca toliko skinuto i sa kucista da gumice i dalje dihtuju i sad je bolje .

Ugreje se postane rede i lakse ga propusta , sigurno je nesto oko pumpe .

To grejanje se desava unutar pumpe jer u sistemu je hladno i teze ga gura i pocne u sebe da ga mesa sa vazduhom. Probaj izmeriti pritisak kad je u redu i kad to radi ako nije isti pritisak ,pumpa je u pitanju

Poslednja izmena:
Trebas naci negde sigurno ima neki T razvod gde ja jedna samo blinda (cep) tu se spaja sat za merenje pritiska ako nema onda negde skinuti crevo gde je cilindar jednosmerni i tu spojiti sat na crevo.

Ima li negde na Mercedes OM 352 motoru sraf za ispustanje vode iz bloka? Ispustio sam iz hladnjaka i iz one budze (nekakav izmenjivac ili sta vec) kod filtera ulja. Najavili jake mrazeve a meni antifriz do -15C

Nazad
Vrh