Kombajnski motori

da li mozes da mi se javis preko pp u vezi ovog problema

Skineš pumpu i pošalješ je u Inđiju na remont.Čovek je uradi i dobiješ garanciju.
Može neki kontakt?
Naime imam problema sa vodenom pumpom motor je OM 352 ,dok je u radu ne curi voda kada stoji na dan izgubi oko 1 l ,nema lufta i ne čuje se ništa,radi normalno.
Da li to menjati ili remontovati.Ako neko ima neku preporuku za novu i gde da se nabavi?

Može neki kontakt?
Naime imam problema sa vodenom pumpom motor je OM 352 ,dok je u radu ne curi voda kada stoji na dan izgubi oko 1 l ,nema lufta i ne čuje se ništa,radi normalno.
Da li to menjati ili remontovati.Ako neko ima neku preporuku za novu i gde da se nabavi?
Kupis tesanjsku novu za oko 12000din i resio si problem.

Zip komerc Novi Sad 0216300681
trazis Milana.

Poslednja izmena:
Može neki kontakt?
Da li to menjati ili remontovati.Ako neko ima neku preporuku za novu i gde da se nabavi?[/QUOTE

Isti problem sam imao i ja sa vodenom pumpom i resio sa promenom semeringa (nije neko veliko umece promeniti ga )pase od imt539 kosa oko 500din.

Ljudi pomagajte.Zmaj 143 2002 godiste 2200 h,trosi ulje ,i greje se,neznamo sta vredi raditi.termostat je ok,hladnjak skinut ociscen spolja i iznutra.jednostavno sve je oko tog dela ok.Dali da se radi generalka,ili da izbacim to sranje od motora i ugradim neku Mecku ili drugi motor neki.Predlagajte dajte resenje,Pare nisu u pitanju.para Ima.samo je potrebno dugorocno resenje.Pogotovo kad radi secka onda se pregrejava i gasi ponekad, pa dok se ohladi nece 15 min da upali.NEZNAM UGRADIO BIH NESTO SKUPO I DOBRO OVAKO NE IDE VISE,KOME SE OBRATITI????'

Nesto mi se cudno desava na motoru, kombajn je parkiran na kraju prosle sezone posle kukuruza kao potpuno isprava u pitanju je zmaj univerzal sa motorom perkins s46. I sada smo skinuli motor ali pumpa baca ulje i pogon pumpe radi i promenuli smo i pumpu i sigurnosni ventil ali opet nista. Upalimo ga najnormalnije ali pritisak 0. Da li neko ima neku ideju sta bi moglo da bude?

Jesi napisao da se ljudi manu remonta i kupe novu Tešanjsku?!Zašto ti onda treba kontakt tel.čoveka koji remontuje vodene pumpe kada je kupovina nove best buy rešenje?

Jesi napisao da se ljudi manu remonta i kupe novu Tešanjsku?!Zašto ti onda treba kontakt tel.čoveka koji remontuje vodene pumpe kada je kupovina nove best buy rešenje?
Ja te pitam,sta to njoj fali?
Da li si kazao da ja uzmem tesanjsku,pa ja tebe pitam,sta to njoj fali kada ti preporucujes lika za remont?!

Na mom om352 isto kao kod Gorana, curkala samo ugasen i na leru, pa kasnije i u radu. Pitao u jednoj trgovini za teretna vozila dal imaju set za remot, kaze mi imas u beogradu na bazi zamene i oko 5000 doplatis!
Ipak sam je izremontovo sam, semering-gumica ide kao za 539 samo ne na komad nego u kompletu sa onom keramikom-stalije vec, jer ispod tog keramickog prstena ide isto gumica koja hoce da propadne, i dva kvalitetna lezaja.
2 lezaja; 800-1000din
semering gumica; 350din
E da, i malo tovat masti :)))

- - - - - - - - - -

Ovu sam uzimao, deluje mi kvalitetno.
99110215gmp.jpg

Nesto mi se cudno desava na motoru, kombajn je parkiran na kraju prosle sezone posle kukuruza kao potpuno isprava u pitanju je zmaj univerzal sa motorom perkins s46. I sada smo skinuli motor ali pumpa baca ulje i pogon pumpe radi i promenuli smo i pumpu i sigurnosni ventil ali opet nista. Upalimo ga najnormalnije ali pritisak 0. Da li neko ima neku ideju sta bi moglo da bude?
Desava se to da pumpa nece da povuce ulje. Da li ste je podmazali prilikom postavljanja? Hoce da se desi ako je suva da nece da povuce. Imali smo taj problem kada smo uradili generalnu. Resenje je bilo skidanje uljnog filtera i nosaca filtera i sipanje ulja direktno uz okretanje motora u kontra smeru.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

A jeste li probali i neki drugi manometar da vam taj nije crkao ili zaglavio kao sto sam ja imao slucaj isto sa S46 motorom na traktoru!

Pumpu smo potapali u ulje i kada je rucno okrecemo gura ulje i kada prstom zacepim gura ulje cak smo spojili i sigurnosni ventil i probali rucno i radi, skinuli smo manometar i filter zajedno sa nosacem i tako upalili motor i nije bacio ulje.

Ljudi pomagajte.Zmaj 143 2002 godiste 2200 h,trosi ulje ,i greje se,neznamo sta vredi raditi.termostat je ok,hladnjak skinut ociscen spolja i iznutra.jednostavno sve je oko tog dela ok.Dali da se radi generalka,ili da izbacim to sranje od motora i ugradim neku Mecku ili drugi motor neki.Predlagajte dajte resenje,Pare nisu u pitanju.para Ima.samo je potrebno dugorocno resenje.Pogotovo kad radi secka onda se pregrejava i gasi ponekad, pa dok se ohladi nece 15 min da upali.NEZNAM UGRADIO BIH NESTO SKUPO I DOBRO OVAKO NE IDE VISE,KOME SE OBRATITI???

Nazad
Vrh