Koliko površine imate pod vodom ?

markodanube je napisao(la):
Ljudi moji nemojte pogresno da me shvatite ali ima tu dosta i vaseg nemara :zli:
jeli nemozete da se skupite vas 10-15 komsija ili celo selo, napravite radnu akciju i prokopate kanale ?
Pa to je za vase dobro , ako cekate na drzavu udavicete se u toj vodi .

Teško je da se složi narod... svi kažu: "zašto mi to da radimo, kad postoji firma koja to radi (DTD), vuku dobre plate, a ne rade ništa"

zorancile je napisao(la):
markodanube je napisao(la):
Ljudi moji nemojte pogresno da me shvatite ali ima tu dosta i vaseg nemara :zli:
jeli nemozete da se skupite vas 10-15 komsija ili celo selo, napravite radnu akciju i prokopate kanale ?
Pa to je za vase dobro , ako cekate na drzavu udavicete se u toj vodi .

Teško je da se složi narod... svi kažu: "zašto mi to da radimo, kad postoji firma koja to radi (DTD), vuku dobre plate, a ne rade ništa"

Pa onda neka se dave u vodi ili neka razbiju lobanju nekom direktoru DTD

kiraj je napisao(la):
Danas sam ja išao do ove parcele da produbim kanalčiće za ispuštanje vode .Mogli bi hidrocentralu napraviti,pošto voda non stop curi.
Išao sam malo dalje da vidim zašto je kanal toliko pun .Lisica je u kraj kanala iskopala jamu a iskopana zemlja se sronila i skoro preprečila kanal.
Ovo su slike koje je Ralekiraj juče načinio dok je išao da kopa ispuste za vodu. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TzVa3JEUNHU[/youtube]
@Zorancile,
ima tri kanalčića na 70m širine a problem je i odvod kroz kanal zbog zemlje koju je lisica nabacala u njega.
Sto neiznajmis kombinirku 5000-6000din/sat i gotov problem kada vec imas kanal

Ljudi da li vi znate šta predlažete?
I Kanali su projektovani i kopani davno.Začepljenja ima na mnogo mesta i to nije problemda se očisti sa malom mehanizacijom,kako bi voda oticalo do jednog nivoa a šta dalje .Neću ja valjda da plaćam izmuljavanje glavnog odvodnog kanala u dužini od par desetina kilometara.

II Ovaj kanal je dug oko 2km a na svakih 400 m je izlaz iz atara na glavni put,znači ako prokopam moram postavljati grla .
III Kanal treba da se spoji sa kanalom DTD i treba da se prokopa asvaltni put u dužini od 4-5 m.
Ovo je ipak NEMOGUĆE odraditi u sopstvenoj režiji.

Izvini ali kada bi svako ispred svoje njive ocistio kanal onda ne bi bilo zapusenja ili ?
Neverujem da cekate da vam neko raskrci sneg ispred kuce da bi ste mogli da izadjete sa kolima iz dvorista.

A drzavu treba stisnuti za velike kanale kao DTD , da oni urade svoj deo posla.

Kako ih stisnuti ?
Pa protestima , traktori na ulice zakrci put kao .......zakrci prugu itd.itd.
postoji mali milion nacina kako civilno drustvo moze da se suprotstavi vlastima .

Izvini, ali nevredi da ti objašnjavam neke stvari .Razlog nepoznaješ teren a da ti opisujem ceo Bašaidski atar ,bilo bi mnogo.Kanali sisavci su prohodni 90 % .To su mali kanali koji prolaze pored parcela,problem ja glavni odvodni kanal.Ovih dana treba da dodje mehanizacija i počinje sanacija baš onog kanala sa zadnje slike poren asvaltnog puta.

zorancile je napisao(la):
Da li je neko utvrdio da li ovo sve ima veze sa podzemnim skladištem gasa u Banatskom Dvoru? To "skladište" je u zemlji, ali nije cisterna, nego se gas pumpa direktno u zemlju, a velika količina gasa je u pitanju. Da li je to pumpanje moglo da poremeti podzemne vode i da ih istera na površinu? Mi nismo daleko od Dvora, a ko zna dokle se prostire taj podzemni bazen, možda je i ispod nas?

Ima druze verovatno,odkad su oni poceli to njihovo utiskivanje gasa mi ne znamo sta cemo sa vodom.Podigli su nivo podzemne vode kad pada kisa jako brzo se izjednace nivoi i eto nama muke.Prosle godine mi je na jednoj njivi od 7.75 kj bilo 40% pod vodom.A deo te vode se nije ni povlacio.Voda postala starosedelac na njivi :zli: :zli: :zli:

Otišao danas da obiđem moje pšenice kad nađoh jadnike u akciji.Ovo im je četvrti dan za redom.Jedino dobro u svemu tome je što imaju gde da ispuste vodu za razliku od mene.

jhagpz.jpg

A evo i par mojih pšenica.Po slobodnoj proceni na oko 5ha imam 0,5 ha vodoleži.
9htenl.jpg

1586zj7.jpg

xaqtfn.jpg

Odg: Koliko površine imate pod vodom ?

Hvala Bogu za sada nemam nista pod vodom , a inace od ukupnih povrsina samo 5% ima mogucnosti da bude pod vodom , samo ako su jake podzemne a , ovako za sad je sve uredu....

Bili po mene,snimala televizija ali nisam hteo da idem.Pored silnih kiša još su i naftaši puštali vodu u njive :udri:

Trenutno od 12h pšenice 4h je pod vodom znači ::lose:: ova godina na tim povšinama je definitivno završena, a oranica imam 3,5 h pod vodom i tu pauza i imam još 1.5h koje nisam orao i kako stoji situacija neću ni orati ove godine. Tako da se ja neću umoriti ove godine :spavam: . Žargonski rečeno najebo sam.... :pecanje:

crnjanin je napisao(la):
Trenutno od 12h pšenice 4h je pod vodom znači ::lose:: ova godina na tim povšinama je definitivno završena, a oranica imam 3,5 h pod vodom i tu pauza i imam još 1.5h koje nisam orao i kako stoji situacija neću ni orati ove godine. Tako da se ja neću umoriti ove godine :spavam: . Žargonski rečeno najebo sam.... :pecanje:
Veliki deo severoistočnog Banata je žargonski rečeno ....... ::sretan pecaros::

kiraj je napisao(la):
crnjanin je napisao(la):
Veliki deo severoistočnog Banata je žargonski rečeno ....... ::sretan pecaros::
Upravo to bio, sam pre dve nedelje u Bašaid koliko vidim da i kod vas je stanje za....no. :ideja: Nego da mi razmošljamo o pirinču trebali bi da počnemo da se raspitivamo za agrotehniku proizvodnje pirinča. To nam je baš lako u svakom selu imamo minimum dva do tri butika sigurno da ima neko da se razume u to. ::prica::

Pre neki dan sam čuo priču da su posle II svetskog rata ljudi iz našeg sela išli u Čoku-Novi Kneževac da rade pirinač.Navodno tad su tu bila pirinčana polja..Šteta što ih malo ima živih pa nam nemogu ispričati kompletnu tehnologiju. :sta:

Nazad
Vrh