Ne mogu da verujem kakvih komentara ima...
Ja sam nekada bio "nekakav gazda", pa igrom slučaja (i s pomoću par razbojnika) spao na nadničara, znam obe strane medalje...
Kada sam "imao", 2012. sam plaćao radnike 200 dinara po satu, utovar-istovar sena, slame, stajnjak 250 po satu, doručak, ručak i večera šta ostane od ručka i pridoda se nešto u vidu gibanice, bureka ili pogačica s sirom ili čvarcima...
Obavezno, ko troši duvan, po paklu cigareta i upaljač, s tim da ne puše u blizini sena i slame, nego da se dobrano odmaknu i "popuše"...
Piće po volji, rakija, vino, pivo,kisela voda, u nekim normalnim količinama, otprilike po 3-4 flaše piva po čoveku na dan, i obavezno ih upozorim da ko pomeša piće, rakiju recimo, pivo, vino, i ubrljavi se i narolja, pa ne bude u stanju da baca bale na prikolicu ili se juri s podignutom balom po njivi, teram ga kući i od nadnice nema ništa,pa makar to bilo i u 4 popodne, nju delim ostalima koji ostanu i moraju i njegov deo posla da obave zbog toga što je bio alav pa se usvinjio...
Sada radim po raznim selima u okolini, od 200-250 dinara po satu, posle 4 godine, i mogu reći da je zaista mali broj onakvih "gazda" k'o što je diklofen, i takvi i sami na kraju uvide šta su sami sebi uradili kada posle višegodišnjeg izrabljivanja i ponižavanja radnika dođu u situaciju da više niko kod njih neće da radi čak ni da plati unapred i 500 dinara po satu...
Nemam Socijalu, ali sam par puta aplicirao, kada vidim ko sve u selu od "velikih gazda" dobija, pa što i ja ne bih (ako uspem, mada slabe su šanse, nemam nikog "na položaju")...
diklofen
Obraćam se direktno tebi, jer iz tvoga pisanija se vidi kakav si čovek, ako zaista misliš i stojiš iza svega što si napisao, najiskrenije i od sveg srca ti želim da postaneš nadničar!!!
Rek'o sam ti, i nek' sam ti kazao!!!