Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Pošto je vršidba ? kako računati ????
Kod nas u selu ima za 7.000 sa prevozom a ima i za 8.000 sa prevozom po jutru. Ja još nisam odlučio na koju ću stranu... :)
Jedino što je sigurno je da nikakve egzibicije sa prevozom ne radim, samo lokal i to gde nema preteranog zadržavanja, ostalo me ne zanima i to kom ne odgovara može produžiti dalje...

Kod nas vršidba 5.000din/kj + 1.000din/kj prevoz. Cujem dosta njih nemaju računa sa svojim kombajnom da idu da poskidaju svoj rod.

Послато са M2101K6G помоћу Тапатока

I onda ti dodje lik, imam jutro i frtalj tamo u rogožnjači pod Koviljom ( čitaj 15 km udaljeno), i onda da zakačiš prikolicu i oteraš traktor 15 km i da se vratiš na silos pa čekaš pola sata - sat vremena na red za 1.250 din... Smešno...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Ja nisam nešto ljubitelji usluga, ali i to malo volje što sam imao, sam izgubio. A ne mogu ni da stignem da odradim. Prošle godine cena je bila 8.000din, ove godine pre žetve su došli par njih da me pitaju koliko je ove godine usluga, pošto je pšenica u pola cene, da li bi hteo da im odradim jeftinije bar 1.000din, imaju po 20+kj, sad se više nisu javili kad su culi da ima po 5.000din. Kod mene je bila cena ista za sve, na kraju sam ih častio par kj, ko koliko je zaslužio, zavisi od coveka do coveka.

Послато са M2101K6G помоћу Тапатока

Пре 2 године сам плаћао 5, прошле 6, сад не знам, видећу.

Ovde kod mene je 8.000 bez prevoza, eventualno dobiješ prikolice pa vuci ako imaš čime..Ako nemaš, prevoz je 2.000 zmajevka, podrazumeva se da je parcela u ataru sela...

Не знам, не питам. Битно је да се уради па колико кошта нека кошта. Кад се заврши одем да платим, увек је било коректно. Сарађујемо више од 20 година.

Ja sam zato ove godine izašao iz igre! Ako budu bila neka bolja vremena upašću i ja opet u kolo! 😁

Вршидба 24000 по хектару, без превоза. Два комбајна у околини и може им се.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh