sinisa1979
Član
558 sa motorom od vojnog tam-a 150!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
toshiba je napisao(la):paorpaor je napisao(la):U sustini samo jedan od 130-140 ks koji ce biti univerzalan. Da radi sve. Ja nemam para pa mi jedan traktor treba za sve, a za drugi bi se snasao da vuce seme i vestak do njive.
kako mislis da prskas, spartas i ostale sitne zajebancije sa 140ks?
talianu je napisao(la):Aj podeli sa nama koji je to univerzalac sa 140 ks?
bojcetic je napisao(la):@paorpaor
Tako i ja razmisljam, uvodjenje drugog traktora vidim jedino kao neophodno, kad prvi traktor ne moze fizicki da stigne da uradi celokupan posao. Jedino je razlika sto je za mene taj univerzalan traktor snage od oko 65ks. Zasto? Zato sto moze da vuce plug 2*14, spremac od 2.2-2.5m, sejacicu od 6 redova, prskalicu od 800-1000l, moze da vuce dve prikolice od 4t ili jednu povecu, naravno moze i da sparta sa 6to rednim spartacem, tanjiracu od 24 diska srednjetesku, itd. Prednost ovog traktora je mala potrosnja u lakim poslovima, mana je samo kolicina zemlje koju moze da odradi.
To rade i kod nas dosta njih , i ja bih to radio ali problem radna snaga .sinisa1979 je napisao(la):zasto nemas izbora? kupis pvc cisternu 1000lit (50e komad) bacis je na prikolicu i pici! bar ona nije skupa.
Upravo tako! Jak (jeftin) istocni traktor za teske operacije, dok savremen zapadni traktor za sve ostalo.bojcetic je napisao(la):Kad budem uzimao to ce biti traktor od 60-70ks zapadne proizvodnje. Kasnije (jedno 10 godina) ako budem povecavao povrsinu sledeci traktor bi bio od 130-140ks istocne proizvodnje.
paorpaor je napisao(la):....U EU je standard da traktor napravi 800 rs godisnje, a kod nas ?
..... Traktor treba da radi i po meni je pametnije ulagati u kvalitetnije prikljucne masine nego u armiju traktora koji ce biti gotovo ne iskorisceni.........