Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

Redovni isplacuju 8 i 24 u mesecu.Sto se tice Kovinske "Milke" izmenjalo se par gazda i na kraju je propala.A posto sam ja ovde nov ne znam gde trebam da se predstavim,pozdrav!

moram da iznesem jednu polu-informaciju jer me interesuje kakvo je stanje kod vas..

u isplati mleka za mesec novembar je bila najavljena cena od 32 din za extra klasu mleka, medjutim kod nas je taj iznos umanjen za dodatak koji je imlek davao za jun, jul i avgust mesec ove godine koji je iznosio 1.5din/litri mleka, tj sve sto je onda dato je sada skinuto sa isplate mleka za novembar mesec

ovo mi je rekao u razgovoru preko tel sirovinac koji je zaduzen za nas region

obracun jos nisam dobio tako da ne mogu reci kolika je cena mleka za novembar mesec ali je isplaceno po nekoj ceni kada se odbije taj odbitak oko 27 din

neznam kakve on veze ima s tim jer ja sam na prilivu video manje para nego sto bi trebalo da bude, a vozac mi je pokusao to da objasni ali ni njemu nije jasno sta se desava, i nisam ja usamljen slucaj nego su svi u okolini tako rebnuti - mi ne primamo pare na ruke vec preko racuna - dobicemo rece mi on obracune poslati su, al ja rekoh ajd da vidim sta se kod vas desava

to je zato jer su nam već isplatili tu premiju tj država je isplatila pa su sad i ovi isplatili tj jedna premija dva puta e zato su ti cika jova skinuli i meni su pa mi je sirovinac objasnio tako da nema tu krađe

Kod svih je tako, to mi je ćale nešto objašnjavao, ali to je ta neka priča. Nezvanično sledi još ujedno poskupljenje mleka u januaru, to je skoro provereno. :ppozdrav:

Po meni bi bilo realno da proizvodjači sa 100-tinak litara dnevno, masnoćom oko četvorke i zadovoljavjućim kvalitetom mleka imaju bar 40din/l kako bi mogli uopšte da funkcionišu. A za proširenje proizvodnje bi bila potrebna neka dodatna stimulacija. Možda grešim...

todor je napisao(la):
to je zato jer su nam već isplatili tu premiju tj država je isplatila pa su sad i ovi isplatili tj jedna premija dva puta e zato su ti cika jova skinuli i meni su pa mi je sirovinac objasnio tako da nema tu krađe
Kako vas zezaju, pa to je necuveno. Sta sve nece izmisliti da kradu, govna jedna Imlekovska.

Zorane zašto misliš da samo prizvođači sa stotinjak litara treba da imaju cenu 40 din cena mleka treba da bude realna za sve i one male koji imaju od 20-50lit i za one velike 200-500lit pa i više takođe i sa premiom je isti slučaj treba da dobije svaka litra a ne da ima nekih kvota upravo je takvo razmizmišljanje sa strane države i ministarstva da treba pomagati samo velike proizvođače je i dovelo do ove situacije sa mlekom

Nisam mislio na kvote nego na količinu mleka koja je na ivici ekonomskog opravdanja bavljenja proizvodnjom uopšte. Ja lično imam tu količinu dnevno i iz tog ugla gledajući, razmišljam da li širiti proizvodnju ili preći na nešto drugo.
Nadam se da sam uspeo da objasnim šta sam hteo reći. :cao:

evo obracuna :
mm 3.96, pj 3.20, smbm 8.43 - penal 0.50 para po litru , extra klasa
mleko je placeno po 30.216 din/l, ako ignorisemo ono sto su skinuli i gledamo cisto koliko je izaslo mleko

obracun je za mleko 01.11.2010-30.11.2010, to je cena po kojoj je isplaceno mleko sa pdv (5%) i stimulacijom za kolicinu 0.30din/l

Kukuruz 18 din kg ,stocno brasno 480din 30kg ,bala deteline 130-170din, nafta 108din litar da je mleko 4o din litar za sve proizvodjace mozda bi bili tek na pozitivnoj nuli. Dok sada za 100 litara mleka imamo 24 litara dizela tesko nama i nasoj proizvodnji. :bravo:

Nazad
Vrh