To je istina, da nose jaja sa jacom bojom zumanca. To da sadrze jaja vise holesterola sam cuo, ali mislim da je istinito. Obicno kokoske imaju dosta male kreste. dok italijanke imaju ogromne, kao i leghorn. Mozda imaju i visi nivo testosterona, ali nisam siguran. Kod njih sam primecivao da, pored ogromne kreste imaju i vece "mamuze" tj one kandze kao petlovi, naravno mnogo manje, ali opet primetne. Dva puta sam pronasao kod koka i zakrzljale testise. Znaci, te koke su normalno nosile, ali su imale po 2 testisa, velicine mozda zrna pirinca, dok kod ni jedne druge nisam to nikada video. Vise ne drzim ni italijanke ni domace, samo nekoliko patuljastih, ali kada budem opet nabavljao za nekoliko godina, uzecu nesto najslicnije divljim. Ni krupne, ni da nose dobro. Ranije sam kupio jedan par patuljastih koje su jako podsecale na feniksa, jako vitke i sitne, sa manjim repom, super su letele i nasadjivala se i po 2 puta godisnje, a krestu skoro da nije ni imala. Na netu sam pronasao slike divljih i veoma su slicne. Zao mi je sto ih nisam legao, vec sam pod njomm legao samo domace. prosle godine je nastradala kad je preletela kod gusaka.